Emoties

Hoe maak je beter contact met anderen? Hoe ga je om met frustratie, angst en alledaagse zorgen? Wat kun jij doen om een gelukkiger leven te leiden? Het antwoord op deze vragen ligt verscholen in het doorgronden van je emoties.

Liefdevolle begrenzing

Dit boek geeft inzicht in wie een kind op een bepaalde leeftijd is en wat het op dat moment van de opvoeder vraagt. Het biedt handvatten voor opvoeders hoe zij de eigen basis kunnen verzorgen zodat liefde, geduld en wijsheid groeien.

Passe-partout

Passe-partout is een studieboek en naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen.

Laat me niet zoals ik ben

Professor Feuerstein en zijn collega's zien de mens als modificeerbaar, open voor verandering. Met hun gerichte, intensieve aanpak hebben zij indrukwekkende resultaten geboekt bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand.

De 7 eigenschappen van happy kids

Maak kennis met de kids van Zeveneik: Goof de Beer, Stuiter Konijn, Lily Stinkdier, Ed en Elsie Eekhoorn, Steven Stekelvarken en niet te vergeten Allie Allemansvriend […]

  • CPS
  • ISBN: 9789047002192
  • € 18,50

Gedrag is een vak / Gedrag is een signaal

Gedrag is een vak vormt samen met Gedrag is een signaal een tweedelige boekenserie over gedrag. Je leert hoe je tot passende aanpakken komt op het gebied van gedrag, respectievelijk vanuit een groepsaanpak naar een individuele aanpak, of juist andersom. De tweede drukken zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten in Opbrengstgericht werken in 4D, en bevatten veel praktijkvoorbeelden.

Levenslessen van meester Kanamori

Toshiro Kanamori illustreert op onnavolgbare wijze dat we leren voor het leven en niet voor de school. Het boek is een aanrader voor wie wil blijven kijken in kinderogen als spiegel van de ziel en zich niet laat verstrikken in louter statistieken.

Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten

Al meer dan 100.000 exemplaren verkocht! In 'Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten' vind je alles wat je als ouder, opvoeder, docent of hulpverlener wilt weten over hoe het brein van jongeren nu precies werkt.

Groeien doe je samen

Kleine kinderen worden niet vanzelf groot. Er is veel tijd, liefde en wederzijds vertrouwen nodig om uit te groeien tot een warme, zelfstandige en sterke volwassene. Maar hoe pak je dat concreet aan?

Het verhaal van het kind

Het verhaal van het kind is een toegankelijk geschreven basisboek ontwikkelingspsychologie.  Het gaat in op het hoe en waarom van de ontwikkeling bij kinderen, over de invloed […]

Honderd nieuwe dramaspelen

voor onderwijs en jeugdwerk HONDERD NIEUWE DRAMASPELEN is een vervolg op het eerder verschenen Honderd dramaspelen van dezelfde auteur en bevat naast nieuwe dramaspelletjes ook geheel nieuwe spelsoorten. […]