De basis van klassenmanagement wil de leraar ondersteunen door te tonen welke deelvaardigheden van belang zijn en hoe je er beter in kan worden.
De basisvoorwaarde voor goed onderwijs is een klas of groep die lekker loopt. Hoe creëer je zo’n groep? Wat doe je dan precies? Op basis van zijn jarenlange onderwijservaring vat Dook Kopmels dat samen in dit boek.
Regie in de klas is een praktische gids met wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en gebaseerd op de expertise van geweldige leraren van over de hele wereld.
Wie voor de klas staat weet: het onderwijs stelt je telkens voor nieuwe uitdagingen. Dit boek benoemt 55 van deze uitdagingen en geeft bij elke uitdaging maar liefst tien praktische en verrassend eenvoudige tips.
De overgang van groep 2 naar 3 is een veelbesproken onderwerp; voor veel kinderen is die overstap namelijk groot. Hoe zorgen leerkrachten ervoor dat de doorstroom vloeiend verloopt? Hoe sluiten ze aan bij de soms grote verschillen in de ontwikkeling van jonge kinderen? Dit nieuwe boek geeft praktische antwoorden en handreikingen.
Dit boek is ontstaan uit lectuur en praktijk. We ambiëren om (toekomstige) leraren noodzakelijke kennis aan te reiken om effectieve klasmanagementvaardigheden te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat je kunt leren hoe je voor de klas moet staan.
De Zilveren Weken is de naam voor de groepsvormingsperiode na de kerstvakantie. Al is het onderhouden van de groep een continu proces, je klas heeft na een pauze extra onderhoud nodig. Waarom dat zo is en hoe je dat doet, lees je in dit boek.
Stilte loopt als een rode draad door de geschiedenis van de school. In dit boek maak je op een boeiende manier kennis met het meerstemmige geluid van stilte in de geschiedenis van opvoeding en onderwijs.
Voor dit boek vertaalden de auteurs theoretische inzichten over klasmanagement in concreet oefenmateriaal.
Er is een herziene versie van dit boek beschikbaar: De zes rollen van de leraar in de praktijk. Met specifiek aandacht voor de kernfunctie ontwerper, blijvende professionalisering […]
Met deze praktische gids over differentiëren in de school, in de vaksectie en in de klas willen we docenten ondersteunen. Voor docenten die elke les weer leerlingen willen helpen het beste uit zichzelf te halen en zoeken naar concrete mogelijkheden om te differentiëren.
Deze krachtige, herziene en uitgebreide opvolger van Teach Like a Champion 2.0 bevat dertien geheel nieuwe én bijgewerkte technieken en is toegespitst op het Nederlandse onderwijssysteem. Bij deze uitgave hoort een website met online beeldmateriaal waarin technieken worden gedemonstreerd.
Praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas. Dit boek is bedoeld voor alle docenten in alle vormen van onderwijs: basisschool, […]
Als het om klassenmanagement en orde houden gaat, zijn we vaak geneigd om afspraken met leerlingen te maken en hen te straffen als zij zich hier niet aan […]
Dit e-book helpt jou om sterk te starten in het onderwijs en bevat tips over activerende werkvormen, lesopbouw en klassenmanagement. Ook vind je in dit e-book […]
Dit is hem! Het e-book dat hoort bij de e-learning Praktisch Klassenmanagement! Tot de nok toe gevuld met hele praktische tips en inzichten, lesvoorbereidingsformulieren, werkbladen, werkvormen en […]
Hoe houd je de aandacht van studenten langer vast? Hoe kom je zelfverzekerd, authentiek en geloofwaardig over ? Hoe behoud je plezier in je werk en houd je energie over aan het eind van de dag?
Aan de hand van de praktische tips uit deze gids zul je beter weten te reageren op de emoties van kinderen.
Een cursusboek van Vriendelijk orde houden met didactische aanwijzingen voor leerkrachten, docenten en studenten.
De uitdaging voor leraren en leerkrachten is het bereiken van iedere leerling. Zonder aansluiting - ofwel effectieve communicatie - geen of weinig resultaat! Termen als passend onderwijs en het bieden van optimale ontwikkelmogelijkheden voor ieder kind zijn prachtig. Maar wat vraagt dat van u als leraar, leerkracht, directeur of mentor?