Geef me de 5

Een praktische houvast bij de opvoeding en begeleiding van kinderen met autisme

  • Colette de Bruin
  • Graviant educatieve uitgevers
  • ISBN: 9789075129649
  • € 39,00

Een kind met autisme begeleiden en opvoeden, HOE doe je dat? Geef me de 5 is het boek voor jou als je op zoek bent naar concrete handvatten als leerkracht of hulpverlener. Het heeft zich al jaren bewezen; er zijn al ruim 90.000 exemplaren verkocht.

Het boek is geschreven vanuit de behoefte van het kind met autisme. Je leert de auti-bril opzetten en het gedrag van het kind echt te begrijpen. Hiernaast leer je aan de hand van de 5 onderdelen wie, wat, waar, wanneer en hoe, duidelijkheid aan te brengen. Duidelijkheid aanbrengen kun je doen in zowel structuur als in hoe je communiceert met het kind. Deze beide aspecten komen in het boek aan bod.

Dit boek is zo uniek omdat velen je vertellen wat ASS is, maar niet hoe je dit moet aanpakken. Colette vertelt je HOE je dit moet doen.

Over de auteur
Orthopedagogisch gedragsdeskundige Colette de Bruin is een autoriteit op het gebied van autisme. Met haar organisatie Geef me de 5, de gelijknamige methodiek en haar boeken schoolt ze opvoeders en professionals. Ze leert hen wat autisme is en hoe je ermee omgaat.