Bij een vertrouwenspersoon kan je terecht met vertrouwelijke zaken en persoonlijke problemen met betrekking tot schoolse zaken. Denk hierbij aan zaken als seksuele intimidatie of pesten. Als vertrouwenspersoon krijg je te maken met leerlingen, ouders en medewerkers van de school. Je vangt de personen op die bij komen. Je garandeert vertrouwelijkheid, maar aan de andere kant heb je ook een meldplicht, als het bijvoorbeeld gaat om strafbare feiten die zijn gepleegd.  

Naast het begeleiden van de personen die bij je langskomen, geef je als vertrouwenspersoon ook gevraagd en ongevraagd advies aan je directeur en andere leidinggevenden. Hiermee ben je ook veel bezig met de preventie van problemen zoals pesten.  

Meer weten over de taken van een vertrouwenspersoon? Bekijk dan ons aanbod! 

Didactiek: 3 Innovaties voor het verbeteren van je lesmethoden 

Als onderwijsprofessional is het belangrijk om je didactische vaardigheden constant te verfijnen en te verbeteren. In dit artikel delen we enkele recente innovaties in de didactiek en geven we je concrete, direct toepasbare tips die je in je lessen kunt inzetten. 

De pleger in beeld

Seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt lang niet altijd herkend door jongeren. Met deze online cursus vergroot…

Beladen momenten: leer beter omgaan met botsingen in de klas

In elke klas kom je ze tegen: momenten waarop de wensen en verwachtingen van jou en je leerlingen totaal botsen. Denk aan situaties waarin jij wilt dat iedereen stil werkt, terwijl een leerling juist wil bewegen of praten. Zulke momenten, ook wel beladen momenten genoemd, kunnen leiden tot conflicten. Maar met de juiste aanpak kun […]