Een studiereis kan door zowel leraren als studenten of leerlingen gemaakt worden en heeft een educatief doel. Dit kan zijn om een andere cultuur te proeven, inspiratie op te doen, meer te leren over onderwijsontwikkelingen of de horizon te verbreden. Een studiereis kan in binnen- en buitenland gemaakt worden naar bijvoorbeeld een andere school, een onderwijs conferentie of een onderwijsprofessional. Wat kun je leren van andere onderwijsprofessionals? Hoe kun je de opgedane kennis inzetten op je eigen school? Welke rol spelen cultuurverschillen tussen je eigen school en de bezochte plaats? Ga je met een bestaande studiereis mee, of organiseer je zelf een reis?  

Wil je meer weten over studiereizen? Bekijk ons aanbod! 

(Adjunct-)directeuren uit het primair en voortgezet onderwijs komen uit alle landen van Europa bij elkaar in een bruisende, lerende omgeving. Het gaat erom Europese schoolleiders met elkaar te verbinden door ontmoeting, waarbij inspiratie, maatschappelijke en educatieve vraagstukken.

Kabinet zet in op een lerende cultuur: en dat biedt kansen voor jou!

Zo rond de feestdagen vorig jaar kwam er een mooi lichtpunt voor het onderwijs. Het kabinet liet weten flink in het onderwijs te gaan investeren. De focus ligt op de kwaliteit van het onderwijs en kansengelijkheid. Om dit waar te maken wordt er onder andere €800 miljoen geïnvesteerd in goede leraren en schoolleiders!