Mediawijsheid is de verzameling competenties – kennis, vaardigheden en mentaliteit – waarmee je bewust, kritisch en actief kunt meedoen in een steeds veranderende, complexe mediasamenleving. Mediawijsheid is belangrijk om de potentie van de media volledig te benutten, maar ook de risico’s van mediagebruik te beperken.  

Voor jongeren is de invloed van mediagebruik groot, gezien ze in een belangrijke ontwikkelfase van hun leven zitten en de analoge en digitale wereld veel in elkaar overlopen. Het is daarom van belang hier begeleiding in te bieden. Zo worden er speciale evenementen georganiseerd om er extra aandacht aan te geven, zoals de Week van de Mediawijsheid. Of door campagnes te voeren en sprekers uit te nodigen over dit onderwerp.

Wil je meer weten over mediawijsheid? Bekijk dan ons aanbod!

De training wordt volledig afgestemd op de wensen en behoeften van jouw school. Met het model van Kennisnet en SLO als kader kijken we waar bij jou op school kansen liggen om 21e eeuwse vaardigheden op een passende manier in te brengen in het onderwijs of te verstevigingen waar jullie als team al aanzetten gedaan hebben.