Wanneer we spreken over onderhandelen hebben we het vaak over de arbeidsvoorwaarden: hoeveel salaris ga je verdienen, hoeveel vakantiedagen mag je opnemen en wat voor scholingsbudget ontvang je? Als je eenmaal ja gezegd hebt, is het lastig om hier zomaar verandering in te brengen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat je belangrijk vindt en de ruimte neemt om te onderhandelen. Kijk bijvoorbeeld goed naar je CAO, vraag je collega’s om input en denk niet alleen aan je eerdere ervaring maar ook juist naar waar je naartoe wil groeien en bepaal wat je nodig hebt om daar te komen.

Klaar om te onderhandelen? Bekijk ons aanbod om voorbereid het gesprek aan te gaan

Training Onderhandelen

Deze training leert je om goede onderhandelingsvaardigheden aan te leren specifiek gericht op schoolleiders. Daarbij…

Hoe ziet de cao voor primair onderwijs er op hoofdlijnen uit? En hoe pas ik deze toe binnen mijn eigen organisatie? Volg de introductie van de specialisten van de juridische helpdesk van de PO-Raad en je weet het!

25 maatregelen passend onderwijs

Ieder kind heeft recht op een zo volledig mogelijke ontplooiing van zijn persoonlijkheid, talenten en geestelijke en lichamelijke vermogens. Zo staat opgenomen in de Rechten van het Kind. Passend onderwijs is er voor leerlingen die extra hulp nodig hebben, zoals kinderen met een fysieke handicap, ernstige dyslexie of hoogbegaafden. Het aanbod voor leerlingen die extra […]