Wanneer we spreken over onderhandelen hebben we het vaak over de arbeidsvoorwaarden: hoeveel salaris ga je verdienen, hoeveel vakantiedagen mag je opnemen en wat voor scholingsbudget ontvang je? Als je eenmaal ja gezegd hebt, is het lastig om hier zomaar verandering in te brengen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat je belangrijk vindt en de ruimte neemt om te onderhandelen. Kijk bijvoorbeeld goed naar je CAO, vraag je collega’s om input en denk niet alleen aan je eerdere ervaring maar ook juist naar waar je naartoe wil groeien en bepaal wat je nodig hebt om daar te komen.

Klaar om te onderhandelen? Bekijk ons aanbod om voorbereid het gesprek aan te gaan

Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe geef je daar vorm aan binnen de school?  

Wat doet jouw school om een sociaal veilige plek te creëren voor medewerkers én leerlingen? Sociale veiligheid en pesten worden vaak in één adem genoemd, maar het gaat veel verder dan dat. Het draait om preventie, helder beleid, sturing, monitoring, en treffende maatregelen. Sociale veiligheid op de werkvloer is net zo belangrijk als een sociaal […]

OR: Onderhandelen

Als ondernemingsraad beslis je mee over belangrijke onderwerpen in jouw organisatie. Daar hoort ook onderhandelen…

Een leven lang ontwikkelen, hoe pak ik dat aan?

Niet iedereen staat te springen om een opleiding of scholing te beginnen. Toch zijn de meeste leraren wel graag bezig met hun passie. Wat als je passie nu het onderwerp van je scholing is? Dan wordt leren ineens leuk.