Netwerken is simpelweg gezegd het vinden en onderhouden van contacten. Deze contacten zijn waardevol om je te ontwikkelen binnen je werkveld en in je loopbaan. Het is een kwestie van geven en nemen: je contacten helpen jou, maar je helpt ook je contacten. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe dingen leren door de kennis van je contacten in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het vragen van hulp aan een collega wanneer je tegen een probleem aanloopt. Toch vinden velen het lastig om te netwerken: waar begin je? Hoe bouw je een netwerk op en hoe onderhoud je deze?

Bekijk ons aanbod om direct aan de slag te gaan met netwerken

Kunst=taal en rekenen

Marita Weener, Karin de Moor, Elsje Miedema, Wolf Brinkman, Catrien Schreuder, Elsje Miedema, Wolf Brinkman

Een nijpend tekort aan personeel, een hoge (ervaren) werkdruk of onderwijsresultaten die dalen. Hoe kun je daarin je rol pakken als HR-professional en bijdragen vanuit de strategie? Hoe verwerf je een plek aan de bestuurstafel? In een reeks intervisiesessies onderzoek je dit soort thema’s met een vaste groep collega-HR-professionals uit de regio.

25 maatregelen passend onderwijs

Ieder kind heeft recht op een zo volledig mogelijke ontplooiing van zijn persoonlijkheid, talenten en geestelijke en lichamelijke vermogens. Zo staat opgenomen in de Rechten van het Kind. Passend onderwijs is er voor leerlingen die extra hulp nodig hebben, zoals kinderen met een fysieke handicap, ernstige dyslexie of hoogbegaafden. Het aanbod voor leerlingen die extra […]