Ieder kind heft recht op onderwijs. Leerlingen met een lichamelijke of zintuigelijke beperking hebben daarom ook recht op onderwijs dat bij hen past. Er zijn veel verschillende soorten lichamelijke of zintuigelijke beperkingen, denk bijvoorbeeld aan leerlingen die slechtziend, slechthorend of (gedeeltelijk) verlamd zijn. Het is belangrijk om daarom per leerling te kijken wat hij of zij nodig heeft in het onderwijs om zich optimaal te ontwikkelen.

Om deze leerlingen hierbij te helpen moeten er soms aanpassingen worden gedaan op school. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat lokalen makkelijk toegankelijk zijn voor een leerling in een rolstoel of dat lesmateriaal wordt aangeboden in braille voor slechtziende leerlingen. Zo kunnen deze leerlingen makkelijker meedoen met de rest van de klas.

Meer weten over de ondersteuning van leerlingen met een lichamelijke of zintuigelijke beperking? Bekijk dan ons aanbod!

Rouw in het onderwijs: hoe ga je ermee om?

Rouw is een onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het kan gaan om het verlies van een dierbare, een collega, maar ook om andere vormen van verlies, zoals een scheiding, een ziekte of een ontslag. Hoe kun je als onderwijsprofessional een verschil maken voor medewerkers die rouwen? In dit artikel krijg je een aantal tips en adviezen, gebaseerd op de handreiking ‘Hoe werkt rouw?’ van CNV.