Het Jenaplanonderwijs valt onder het traditioneel vernieuwingsonderwijs en legt onder andere de nadruk op de unieke mens en een eigen identiteit. Leerstof komt altijd voort uit de leefwereld van de leerlingen en de leerling staat altijd centraal, waardoor geen Jenaplanschool hetzelfde is.

Jenaplanonderwijs hecht veel waarde aan gespreksvoering, spelen, werken en vieren. Leerlingen leren in een stamgroep, waar kinderen van verschillende leeftijden, niveaus en culturen bij elkaar zitten. Geef je les bij een Jenaplanschool? Dan ben je geen leraar maar een stamgroepleider en ben je verantwoordelijk voor de creatie en begeleiding van een veilige groep waar leerlingen van en met elkaar leren.  

Ben je al stamgroepleider of wil je graag meer leren over het Jenaplanonderwijs? Bekijk dan ons aanbod!

Een Taalgids geeft binnen het schoolteam leiding aan de invoering van Levend Taalonderwijs. Wat Levend Taalonderwijs is staat beschreven in Dat’s andere taal en Levend lezen, dat’s de kunst en DAT plus, het nieuwste boek over levend taalonderwijs.

Deep Democracy in actie: een werkverdelingsplan voor iedereen

Met de zomer in aantocht is het weer tijd om de gesprekken over het werkverdelingsplan te openen. Een collegiale evaluatie van de huidige situatie kan duidelijk maken waar zaken beter kunnen. Maar hoe pak je dat aan? Ontdek in dit artikel hoe je met de juiste handvatten een gesprek kunt starten met een focus op gelijkwaardigheid en samenwerking!