Het Jenaplanonderwijs valt onder het traditioneel vernieuwingsonderwijs en legt onder andere de nadruk op de unieke mens en een eigen identiteit. Leerstof komt altijd voort uit de leefwereld van de leerlingen en de leerling staat altijd centraal, waardoor geen Jenaplanschool hetzelfde is.

Jenaplanonderwijs hecht veel waarde aan gespreksvoering, spelen, werken en vieren. Leerlingen leren in een stamgroep, waar kinderen van verschillende leeftijden, niveaus en culturen bij elkaar zitten. Geef je les bij een Jenaplanschool? Dan ben je geen leraar maar een stamgroepleider en ben je verantwoordelijk voor de creatie en begeleiding van een veilige groep waar leerlingen van en met elkaar leren.  

Ben je al stamgroepleider of wil je graag meer leren over het Jenaplanonderwijs? Bekijk dan ons aanbod!

Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe geef je daar vorm aan binnen de school?  

Wat doet jouw school om een sociaal veilige plek te creëren voor medewerkers én leerlingen? Sociale veiligheid en pesten worden vaak in één adem genoemd, maar het gaat veel verder dan dat. Het draait om preventie, helder beleid, sturing, monitoring, en treffende maatregelen. Sociale veiligheid op de werkvloer is net zo belangrijk als een sociaal […]

Leerkrachten die (gaan) werken op een Jenaplan school leren in deze erkende posthbo opleiding het Jenaplan gedachtengoed uit te dragen en te vertalen naar de dagelijkse lespraktijk.

Solliciteren in het onderwijs: hoe je jezelf onderscheidt van de rest

Een sollicitatiegesprek is een cruciale stap in het verwezenlijken van je droomcarrière. Het is de perfecte manier om je professionele vaardigheden en ervaring te tonen. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de andere sollicitanten? Ontdek hoe je met vertrouwen het gesprek in kunt gaan om die droombaan in de wacht te slepen.