Onderwijsprofessionals hebben een baan met meerdere taken. Denk daarbij aan de samenwerking met collega’s, begeleiden van de leerlingen en het voeren van oudergesprekken. Dit kan veel tijd kosten en zelfs stress opleveren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een sociaal beroep eerder over hun grens heen gaan. Het kan lastiger zijn in deze sector om minder hooi op je vork te nemen. Dit kan een burn-out als gevolg hebben. Grenzen stellen is dus belangrijk! Een leraar die goed in zijn of haar energie zit zal een betere sfeer in de klas hebben. Wat op zijn beurt weer positief effect op de leerling heeft.  

Wil je meer weten over grenzen stellen? Bekijk dan ons aanbod!

Leiderschapspraktijken voor schoolleiders

Als schoolleider heb je een cruciale rol. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen, maar ook voor het vormgeven van een visie en het sturen op langetermijndoelen. In dit artikel duiken we dieper in op de leiderschapspraktijken die voor jou belangrijk zijn.

Wat is jouw invloed als professional op het gedrag van kinderen?

De emoties van sommige kinderen lopen gedurende de dag op en ineens is er dan die driftbui. Of herken je de kinderen die zich terugtrekken, na een dag vol prikkels op school. Wat je ook probeert, je komt maar niet tot écht contact. Wat doe je als praten niet meer helpt? Welke invloed heb jij als professional op het gedrag van kinderen en wat doe je met jouw invloed? Dan ben je bij dit event voor pedagogisch professionals op de juiste plek.

Hoe houd je jullie OOP sterk, gelukkig en gemotiveerd? Enkele tips!

Een goede bedrijfsvoering is de basis voor goed onderwijs. Goede facilitaire ondersteuning en onderwijsondersteunend personeel zijn van groot belang bij die goede bedrijfsvoering. Zij zijn verantwoordelijk voor zaken als de (loon)administratie, personeelszaken, duurzaamheid, veiligheid en welbevinden van medewerkers én dragen daardoor bij aan de kwaliteit van het onderwijs.