Onderwijsprofessionals hebben een baan met meerdere taken. Denk daarbij aan de samenwerking met collega’s, begeleiden van de leerlingen en het voeren van oudergesprekken. Dit kan veel tijd kosten en zelfs stress opleveren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een sociaal beroep eerder over hun grens heen gaan. Het kan lastiger zijn in deze sector om minder hooi op je vork te nemen. Dit kan een burn-out als gevolg hebben. Grenzen stellen is dus belangrijk! Een leraar die goed in zijn of haar energie zit zal een betere sfeer in de klas hebben. Wat op zijn beurt weer positief effect op de leerling heeft.  

Wil je meer weten over grenzen stellen? Bekijk dan ons aanbod!

𝘎𝘳𝘰𝘦𝘪𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘫𝘦 𝘳𝘰𝘭. 𝘡𝘶𝘪𝘯𝘪𝘨 𝘰𝘱 𝘫𝘦 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘯𝘵𝘪𝘦𝘦𝘭. Samen met andere startende docenten, word je gedurende 5 maanden zorgvuldig begeleid d.m.v. training en intervisie. Indien je dat wenst, coachen we je en brengen we zelfs je persoonlijke stressprofiel in kaart.

Hoe maak je LOB van iedereen?

Als het aan decaan Nathalie French ligt is LOB straks van alle medewerkers van het Geert Groote College Amsterdam en vooral van de leerlingen zelf. Ze vertelt over het nieuwe beleidsplan.