Discriminatie betekent het ongelijk of oneerlijk behandelen van personen, bijvoorbeeld om hoe ze er uit zien, of ze man of vrouw zijn, of om het geloof dat ze hebben. Racisme is een veel voorkomende vorm van discriminatie, namelijk op basis van huidskleur. Discriminatie kan schadelijke gevolgen hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid, ook al bij jonge kinderen. 

Discriminatie en racisme komen meestal voor als gevolg van vooroordelen over groepen mensen en zijn lastig te bestrijden. Wat kun je als leraar doen om discriminatie bij je leerlingen tegen te gaan? En hoe kun je er voor zorgen dat je zelf niet (onbewust) leerlingen of collega’s discrimineert? Bekijk ons aanbod! 

Duurzame inzetbaarheidsuren: jouw tijd, jouw ontwikkeling!

In het onderwijs draait alles om groei en ontwikkeling – niet alleen van de leerlingen maar ook van jou! Ben je al bekend met de duurzame inzetbaarheidsuren? Dit zijn uren die je krijgt om te besteden aan activiteiten die jouw werkgeluk en professionele groei ondersteunen. Laten we eens kijken hoe je deze uren het best kunt inzetten.

Peer education

Een peer education-project op school is een enthousiasmerende en interessante ervaring voor leerling én docent! Onze…