Discriminatie betekent het ongelijk of oneerlijk behandelen van personen, bijvoorbeeld om hoe ze er uit zien, of ze man of vrouw zijn, of om het geloof dat ze hebben. Racisme is een veel voorkomende vorm van discriminatie, namelijk op basis van huidskleur. Discriminatie kan schadelijke gevolgen hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid, ook al bij jonge kinderen. 

Discriminatie en racisme komen meestal voor als gevolg van vooroordelen over groepen mensen en zijn lastig te bestrijden. Wat kun je als leraar doen om discriminatie bij je leerlingen tegen te gaan? En hoe kun je er voor zorgen dat je zelf niet (onbewust) leerlingen of collega’s discrimineert? Bekijk ons aanbod! 

‘Elke school verdient een rekenexpert’

Hoe zorg je dat elk kind goed leert rekenen? Hoe ga je om met rekenproblemen en sterke rekenaars en hoe signaleer je rekenangst en dyscalculie? Bij de Onderwijsdesk specialiseren leerkrachten/docenten zich als rekenexpert.

De scholen zijn weer begonnen!

Nu ook in het zuiden van het land de scholen weer zijn begonnen, kunnen we er weer helemaal tegen aan! Na een welverdiende vakantie zijn we weer fris begonnen en bieden we nu nog meer boeken, magazines en trainingen aan.