Om je te kunnen concentreren zijn vele factoren van invloed. Het ongeconcentreerde gedrag observeren en het goed in kaart brengen daarvan helpt inzicht te krijgen in hoe je leerlingen kunt begeleiden. Het kan ook zo zijn dat de lesstof niet goed aansluit bij de interesse van de leerling. Voor de ene leerling is de lesstof dan te makkelijk, voor de andere te moeilijk.

Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer bekend over hoe we leren en hoe concentratie in het brein werkt. Hoe het brein prikkels verwerkt en wat er gebeurt in de hersenen. Ontzettend waardevol dus voor onderwijsprofessionals die dagelijks de concentratie van hun leerlingen vragen. 

Wil je meer weten over concentreren en hoe je leerlingen hierin kunt helpen? Bekijk dan onze opleidingen en boeken over concentreren.

Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe geef je daar vorm aan binnen de school?  

Wat doet jouw school om een sociaal veilige plek te creëren voor medewerkers én leerlingen? Sociale veiligheid en pesten worden vaak in één adem genoemd, maar het gaat veel verder dan dat. Het draait om preventie, helder beleid, sturing, monitoring, en treffende maatregelen. Sociale veiligheid op de werkvloer is net zo belangrijk als een sociaal […]

Wil je weten wat Grej of the day precies is? En waarom het zo’n succes is? Wil je weten hoe je GOTD kunt inzetten als verrijking van jouw lessen? Dan kun je je inschrijven voor een GOTD-kennissessie. Ze vinden plaats op verschillende locaties, verspreid over heel Nederland. Kom alleen of samen met je collega’s en leer alle ins en outs van de microlessen!

Johansen-IAS

Johansen-IAS is een Individuele Auditieve Stimulatie Training voor kinderen en volwassenen. Het is een individuele…