Neurospeciale kinderen leren en reageren anders, omdat hun hersenen zich anders ontwikkelen, zoals bij ASS, AD(H)D, DCD en soms ook bij VB, TOS en dyslexie. Ze […]
Als geschiedenisdocent stelde Kobe Vanroy zichzelf ooit dezelfde vraag: hoe kan ik leerlingen met autisme motiveren voor mijn vak? Geïnspireerd door heldere kaders uit de zelfdeterminatietheorie, de positieve psychologie, oplossingsgericht werken en … de geschiedenis, helpt hij in dit boek ouders en leraren om hun kinderen met autisme te motiveren: wat helpt en hoe pak je dit dan autismevriendelijk aan?
Begeleiden op leren bewegen en op gedrag Welke bewegingsactiviteiten kunnen goed aangeboden worden aan dertienjarige leerlingen op cluster 4-scholen? Wat zijn goede activiteiten voor heterogene ZMOK-klassen? […]
Gedrag van iemand met autisme is lang niet altijd te begrijpen. In dit boek wordt heel toegankelijk uitgelegd wat de oorzaak van dit gedrag is. Direct daaraan gekoppeld is beschreven hoe je ermee kunt omgaan. De kleurrijke afbeeldingen verhelderen de reis van informatie door het brein en de acht storingen die bij autisme de informatieverwerking belemmeren. Met dit boek heb je niet alleen inzicht in de oorzaak, maar ook een totaalaanpak in handen.
Auti-communicatie is communicatie die is afgestemd op de specifieke manier waarop mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) informatie verwerken en communiceren. Door het gebruik van Auti-communicatie ontstaat er begrip en respect en daarmee positief contact, met als gevolg ontwikkeling. Auti-communicatie is geschikt en toepasbaar voor elke leeftijd en intelligentie, voor iedereen met autisme en voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft.
Voor iedereen die de Geef me de 5-methodiek kent en ermee werkt, is dit boek een handig naslagwerk. Alle technieken en methoden die onderdeel zijn van de Geef me de 5-aanpak zijn er beknopt in beschreven. Voor elk gedrag dat kan optreden bij autisme vind je in het kort de mogelijke oorzaak en aanpak.
In dit boek is helder uitgelegd hoe acht storingen in het brein bij autisme de informatieverwerking kunnen belemmeren. Het geeft naast inzicht in de oorzaak van gedrag ook handvatten voor een praktische aanpak.
‘Psycho-educatie Dit is autisme - Uitleg in beeld’ is een praktische aanvulling op het boek ‘Dit is autisme – Van hersenwerking tot gedrag’. Het boek is speciaal ontwikkeld voor mensen die de kennis uit het uitgebreide, wetenschappelijk onderbouwde boek kort en duidelijk willen uitleggen aan anderen – met of zonder autisme. Een must have voor ouders en voor professionals uit de zorg en het onderwijs die dagelijks te maken hebben met mensen met autisme.
Geef me de 5 is een must-have als je een praktisch en laagdrempelig boek over autisme wilt lezen. Het legt de basisprincipes uit om duidelijkheid te scheppen voor mensen met autisme, aan de hand van de Geef me de 5-methodiek. Of je nu ouder bent of professional in het onderwijs of de zorg; dit boek geeft je handvatten HOE je iemand met autisme kunt ondersteunen in de dagelijkse dingen. Met deze tips kun je een enorm groot verschil maken.
Dit boek biedt al het nodige advies om sessies met kinderen te houden, en moedigt de lezer aan om zijn of haar eigen methoden te ontwikkelen om kinderen te helpen zich rustiger, gelukkiger en vrediger te voelen.
Dit boek behandelt zes ziektebeelden (constitutiebeelden) die voorkomen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en een gedragsstoornis zoals autisme, adhd, obsessief-compulsieve stoornis, epilepsie, enzovoort.
Autisme? Samen Sterker! is de herziene uitgave van ASS van dichtbij! Het boek geeft inzichten en tips aan iedereen die ASS van dichtbij beleeft en draagt bij aan meer begrip en minder oordeel.
Deze aanpakkaarten zijn een hulpmiddel voor het aanbrengen van structuur, gericht op diverse deelgebieden en onafhankelijk van een methode. Ze kunnen worden gebruikt bij begaafde kinderen, kinderen met leerproblemen en/of leerstoornissen zoals ASS, AD(H)D, gedragsproblemen, informatieverwerkingsproblemen, beelddenkers en kinderen met dyslexie.
Een leerling met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in de klas? Als leerkracht, ondersteuner etc. wil je het kind de beste begeleiding bieden
Deze gids laat ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten etc. in 80 korte tips kennismaken met de leefwereld van kinderen met autisme.
De Hulpwaaier Autisme in de klas is een handig middel voor leerkrachten en andere professionals die werken met kinderen met een autisme spectrumstoornis. Op een overzichtelijke manier, gerangschikt op kleur, staan tips en strategieën in de verschillende secties, waaronder leeromgeving, wijzigingen in dagelijkse routine, communicatie en gedrag.
Angela Weghorst geeft je een kijkje recht in het hart van Generatie Zenz, gebaseerd op een grootschalig onderzoek onder meer dan vierduizend 5- tot 25-jarigen. Ze neemt je mee in hun wereld, naar wie ze écht zijn en niet wat ze aan de buitenkant laten zien op school, straat of via social media.
50 dingen slaat een brug tussen thuis en school en bevordert de samenwerking die zo belangrijk is voor het kind.
Deze handzame gids geeft 80 praktische tips en oefeningen om kinderen letterlijk en figuurlijk beter in hun vel te laten zitten.
Hoe komt het dat sommige situaties voor kleuters met autisme zo lastig zijn, hoe valt het moeilijke, vaak onvoorspelbare gedag van deze kinderen te verklaren, maar […]