Ieder kind kansrijk

Lesgeven aan kinderen die opgroeien in armoede

  • Eric Jensen
  • Bazalt Educatieve Uitgaven
  • ISBN: 9789461182906
  • € 46.00

Ieder kind verdient de kans om zich te ontwikkelen, de kans op een toekomst. Maar kinderen die opgroeien in armoede leven vaak in een omgeving die weinig stimulerend is. Ze krijgen minder prikkels om hun talenten te ontdekken. Leraren kunnen een doorslaggevende rol spelen in het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk, door op een rijke manier les te geven. Rijk betekent in dit verband compleet, overvloedig en beter dan ooit.

Het centrale thema van dit boek is de ontwikkeling van de meest krachtige tool voor verandering: je mindset. Kansen creëren voor iedere leerling begint namelijk bij de juiste mindset, zowel die van jou als die van je leerlingen.

Eric Jensen neemt je in dit boek mee in het ontwikkelen van 7 specifieke mindsets en bijbehorende strategieën die het verschil kunnen maken. Ieder kind kansrijk is een krachtige en op onderzoek gebaseerde bron die alle tools bevat die je nodig hebt om je mindsets te verbeteren en al je leerlingen te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.