Vergroot jouw impact op het onderwijs met de Lerarenbeurs

leestijd: 2 minuten
Ben jij een ambitieuze leraar die zijn of haar impact op het onderwijs wil vergroten? Dan is de Lerarenbeurs 2023 dé kans om jouw professionele ontwikkeling een boost te geven!

Vanaf 1 april 2023 kun jij weer de Lerarenbeurs aanvragen. Deze financiële regeling biedt een tegemoetkoming biedt in de kosten voor jouw professionele ontwikkeling en scholing. Maar hoe vraag je de Lerarenbeurs aan? En waarvoor kun je deze precies gebruiken? Geen zorgen, wij hebben alle ins en outs voor jou op een rijtje gezet.

Voldoe je aan de voorwaarden?

On in aanmerking te komen voor de Lerarenbeurs moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je een onderwijsbevoegdheid hebben, werken bij een bekostigde school of orthopedagogisch didactisch centrum in Nederland, ten minste 20% van je werktijd lesgeven en een erkende opleiding in Nederland, de EU of Caribisch Nederland volgen. Je mag geen eerdere tegemoetkomingen hebben ontvangen voor dezelfde opleiding en het programma moet gericht zijn op het verbeteren van jouw didactische en pedagogische vaardigheden. Natuurlijk is iedere situatie uniek. Check dus voor de zekerheid alle voorwaarden hier.

Waar gebruik je ‘m voor?

Maar waarvoor kun je de Lerarenbeurs dan precies gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kun je bijvoorbeeld een bachelor- of masteropleiding volgen, een postinitiële masteropleiding of een premaster- of schakeltraject volgen om toegang te krijgen tot een masteropleiding. Maar ook professionele ontwikkeling zoals cursussen, trainingen en coachingstrajecten behoren tot de mogelijkheden. Let wel op dat de opleiding of het ontwikkelingstraject gericht moet zijn op het verbeteren van jouw didactische en pedagogische vaardigheden.

Door jezelf te blijven ontwikkelen, vergroot je niet alleen jouw kennis en vaardigheden, maar ook jouw motivatie en inspiratie voor het vak. De Lerarenbeurs biedt jou als leraar de mogelijkheid om te groeien in jouw vak en bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Zo kun jij als leraar het beste uit jezelf halen. Want zeg nou zelf, een leraar die blijft leren, is toch de beste investering in ons onderwijs?


Coaching on the job

Een kortlopend coachingstraject op maat voor directeuren, intern begeleiders en leerkrachten, waarbij vragen en dilemma’s…