Facilitair (gebouw)beheer voor conciërges

Tijdens de training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • De (klantgerichte) organisatie van het facilitair beheer
  • Facilitair gebouwenbeheer
  • De ondersteunende diensten
  • Arbo en veiligheid binnen schoolgebouwen

Algemeen

Als (hoofd)conciërge in het onderwijs bent u actief op het terrein van gebouwbeheer en facilitaire dienstverlening. U regelt een interne verhuizing, houdt toezicht op de schoonmaak, begeleidt externe leveranciers en/of u bent betrokken bij de maatregelen rondom schoolveiligheid en beveiliging.

Tijdens deze 3-daagse cursus verwerft u goed inzicht in de diverse deelterreinen van het facilitair (gebouw)beheer, de samenhang daartussen en leert u wat er op dit terrein binnen de school van u verwacht mag worden. U vergroot daarbij uw inhoudelijke kennis op het terrein van gebouwbeheer, facilitaire diensten, toezicht en surveillance, planmatig onderhoud en arbo. Aanvullend verwerft u inzicht in hoe u de kwaliteit van uw facilitaire ondersteuning en dienstverlening kunt afstemmen op de verwachtingen en wensen van schoolleiding en docenten.

Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod: ,

  • Inleiding facilitair beheer en facilitaire werkzaamheden binnen de school
  • Beheer van het schoolgebouw, veiligheid en facilitaire surveillance
  • De facilitaire en ondersteunende diensten
  • Klantgerichtheid en de ‘kleine’ kwaliteit in dienstverlening
  • Arbo, duurzaamheid, milieu- en energiebeheer
  • Operationeel facilitair beheer en interne afstemming

Inhoud

Inleiding facilitair beheer en facilitaire werkzaamheden binnen schoolgebouwen
Wat is facilitair beheer? Samenhang tussen facilitaire deelwerkzaamheden als schoonmaak, onderhoud, energie, beveiliging en veiligheid; Knelpunten bij de uitvoering, noodzakelijke organisatorische maatregelen.

Facilitair gebouwenbeheer
Planning, coördinatie en controle van gebouw- en onderhoudswerkzaamheden, waaronder: planmatig onderhoud, (brand)veiligheid, milieu en energiebeheer, binnenklimaat.

De facilitaire en ondersteunende diensten
Uitvoering, planning, coördinatie en controle van ondersteunende werkzaamheden, waaronder: schoonmaak, kantinebeheer, beveiliging en toegangsbeheer, receptiedienst, inventarisatiebeheer.

De (klantgerichte) organisatie van het facilitair beheer
Werken vanuit een front office organisatie/ conciërgerie, oppakken van storingen en klachten, prioriteitstelling bij afhandeling, de producten en dienstencatalogus.

Operationeel management
Werkorganisatie, werkmethoden en procedures, overleg en communicatie, toezicht en controle op (uitbestede) werkzaamheden, beoordelen van geleverde kwaliteit, aansturen en aanspreken van medewerkers en externe leveranciers.

Arbo en veiligheid
Risico-inventarisatie & -evaluatie, veiligheidsinspecties en keuringen, rol van conciërge op het terrein van arbo en veiligheid, eisen aan veilig en gezond werken.

Startdata en locaties

  • Op school datum in overleg
  • Utrecht 14 mrt. 20253 bijeenkomsten€ 1465