Deze training gaat over het rouwende kind en hoe je hem/haar kunt ondersteunen. Uitgangspunt is: hoe voelt rouw en wat is rouw eigenlijk? Vervolgens, hoe rouwen kinderen dan (in verschillende ontwikkelingsfasen)? Hoe ondersteun je kinderen in hun rouw? Hoe kun jij je het beste opstellen naar het rouwende kind?
Leer hoe je seksuele en criminele uitbuiting herkent, voorkomt, stopt en hoe je hulp organiseert voor slachtoffers.
In deze training, bestaande uit twee dagdelen, worden álle aspecten van het vertrouwenswerk binnen het primair en voortgezet onderwijs helder en concreet behandeld. De relevante wet- en regelgeving komt aan de orde, en je krijgt een duidelijk beeld van de (grenzen van de) taken en de ‘do’s en don’ts’.
Teveel jongeren maken seksueel grensoverschrijdend gedrag mee. Jongeren vinden consent belangrijk, maar in de praktijk gaat het niet altijd goed. Leer in deze training hoe je jongeren kunt ondersteunen in het beter afstemmen van elkaars wensen en grenzen.
Volg de geaccrediteerde cursus Kindertekeningen analyseren en krijg een unieke inkijk in de ontwikkeling van een kind. Kinderen kunnen in tekeningen hun innerlijke wereld verbeelden.
Na het volgen van deze e-learning weet je precies hoe je moet werken volgens de stappen van de Meldcode. 6,5 uur afwisselende theorie + een oefencasus waarmee je echt kunt gaan doorvoelen hoe elke stap van de Meldcode precies werkt.
In onze Rotterdamse superdiverse omgeving is het klaslokaal dé plek waar meningen elkaar ontmoetingen. Hoe ga je als (burgerschaps)docent dit gesprek aan? Hoe laat je het veilig schuren in het klaslokaal, hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt in de school?
Besteed aandacht aan het belang van wereldgeschiedenis en laat je inspireren tijdens een interactieve workshop.
Jongens met een lichte verstandelijke beperking lopen meer risico op problemen op het gebied van seksuele gezondheid. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden om seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je aan voor de training Make a Move+.
Ben je gecertificeerd voor Make a Move, Girls’ Talk of Girls’ Talk+? Werk je ook met jongens met een lichte verstandelijke beperking en wil je hen helpen seksueel wijzer en weerbaar te worden? Volg dan de versnelde training voor Make a Move+.
Hoe ga je als onderwijsprofessional op een positieve manier het gesprek over seksualiteit, gender en consent met jongeren? Hoe zorg je ervoor dat iedere jongere ongeacht diens gender, seksuele identiteit, afkomst of religie veilig zichzelf kan zijn? En hoe bespreek je het aangeven van wensen en grenzen?
De Sexmatters trainers kunnen vier verschillende workshops komen geven aan leerlingen van groep 7 en 8: Jezelf zijn, Liefde & relaties, Wensen & grenzen en Lichaam & pubertijd. Deze workshops worden gecombineerd met een Masterclass voor leerkrachten waarin zij naast het opdoen van kennis over gender(identiteit), seksualiteit en consent, leren hoe zij leerlingen kunnen voorbereiden op onze workshops en hoe zij met hun leerlingen na afloop verder kunnen praten over deze thema’s.
2-daagse training voor OOP'ers in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.
Seksuele en relationele vorming ondersteunt jongeren bij een fijne ontwikkeling en het maken van gezonde keuzes. Goede lessen maken je leerlingen weerbaarder tegen groepsdruk en ongewenst seksueel gedrag. Hoe pak je dat als docent aan? Dat leer je in deze cursus.
Door te starten met seksuele en relationele vorming op de basisschool, help je leerlingen bij een fijne en gezonde ontwikkeling. Goede lessen die aansluiten bij de leeftijd van het kind, maken ze weerbaarder tegen groepsdruk en ongewenst seksueel gedrag. Hoe pak je dat als leraar aan? Dat leer je in deze cursus.
Als gastdocent geef je waardevolle lessen over relaties en seksualiteit en bent daarbij onderdeel van een groter geheel. Ondanks dat je maar kort op school bent, kun je scholen motiveren om breder aandacht te besteden aan relaties en seksualiteit. Hoe doe je dat? Ontdek het in deze online cursus.
Veel jongens struggelen in de puberteit met mannelijkheid en machogedrag. In de hoop respect te krijgen van vrienden, kunnen ze zich grensoverschrijdend gedragen. Met LEFgozers breng jij een gesprek op gang tussen jongens, waarbij lef niet langer staat voor machogedrag, maar voor je eigen weg gaan.
2-daagse training voor conciërges in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.
Verdiep uw kennis en vaardigheden als Pedagogisch medewerker in het onderwijs: - Omgaan met groepsgedrag en groepsprocessen (verdieping) - Omgaan met conflicten tussen (groepen) leerlingen - Jeugdcultuur en daarmee verbonden pestgedrag - Ken jezelf als pedagogisch medewerker: vergroten van persoonlijk inzicht en effectiviteit (verdieping) - Verdiepende praktijkoefeningen
Ieder kind heeft te maken met stress, maar gaat daar niet op dezelfde manier mee om: sommige kinderen zijn veerkrachtiger dan anderen. Wat kun je hier nou mee in het basisonderwijs en buitenschoolse opvang?