Pedagogisch Conciërge in het Primair Onderwijs

2-daagse training voor conciërges in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.

Veiligheid in het praktijklokaal

In de cursus die FiAC ontwikkeld heeft, wordt concreet behandeld wat er allemaal nodig is voor het veilig werken praktijklokalen en schoolwerkplaatsen. Het gaat daarbij niet alleen om feiten en regels, maar ook om gedragsbeïnvloeding waardoor studenten/ leerlingen zich bewuster opstellen ten aanzien van hun eigen veiligheid.

Cursus Explosieveiligheid op School (ATEX)

De cursus, 'Explosieveiligheid op School (ATEX),' is speciaal ontworpen om schoolmedewerkers bewust te maken van explosiegevaar en hen te voorzien van de kennis en vaardigheden om dit gevaar te herkennen en te beheersen volgens de ATEX-richtlijnen.

Pedagogisch handelen voor het OOP 3 (Verdieping)

Verdiep uw kennis en vaardigheden als Pedagogisch medewerker in het onderwijs: - Omgaan met groepsgedrag en groepsprocessen (verdieping) - Omgaan met conflicten tussen (groepen) leerlingen - Jeugdcultuur en daarmee verbonden pestgedrag - Ken jezelf als pedagogisch medewerker: vergroten van persoonlijk inzicht en effectiviteit (verdieping) - Verdiepende praktijkoefeningen

Professioneel werken in de schoolkantine

Tijdens de studiedag komen de volgende onderwerpen aan de orde: - Warenwet en hygiëne van levensmiddelen - Werken volgens HACCP-procedures - Invoering eigen HACCP-systeem - Assortimentsamenstelling

Preventiemedewerker in het primair onderwijs

De cursus ‘Preventiemedewerker in het primair onderwijs’ biedt naast de belangrijke inhoudelijke kennis over de Arbowet en de rol en verantwoordelijkheden als preventiemedewerker ook veel praktische handvatten voor het uitoefenen van de taken als Preventiemedewerker.

EHBO voor onderwijspersoneel

Deelnemers worden vaardig in het verlenen van eerste hulp bij bewustzijns- en ademhalingsstoornissen, reanimatie, ernstige bloedingen en diverse soorten letsels. Aanvullend is er aandacht voor basisstappen van een effectieve hulpverlening: eigen veiligheid, inschatten van de situatie.

EHBO voor gymnastiekdocenten

Als er een ongeluk gebeurt tijdens de gymnastiekles is het belangrijk dat u niet in paniek raakt, maar het hoofd koel houdt en weet wat er moet gebeuren. Tijdens deze training leert u wat u moet doen wanneer er een sportongeval plaatsvindt tijdens de les.

Pedagogisch Conciërge 3 (Verdiepingstraining)

Deze verdiepingstraining heeft als ondertitel ‘De Pedagogisch conciërge als professional’. Op diverse onderwerpen wordt dieper ingegaan. Veel aandacht is er voor het het omgaan met groepen leerlingen en met pestgedrag en conflictsituaties binnen en tussen groepen leerlingen.

Ploegleider Schoolhulpverlener (SHV)

De Ploegleider/ Hoofd SHV geeft leiding aan een groep SHV-ers ten tijde van een incident of calamiteit. Daarbij moet de ploegleider in staat zijn om snel en duidelijk de verschillende taken te verdelen om te komen tot een adequate inzet van de betrokken interne hulpverleners.

Pedagogisch Conciërge 1

Van conciërges wordt tegenwoordig verwacht dat ze voldoende pedagogisch inzicht bezitten. Dat ze weten wat jongeren beweegt, hoe je ze kunt motiveren, welke problemen en emoties ze hebben en op welke wijze je hun gedrag kunt sturen.

Pedagogisch Conciërge 2 (Verbredingstraining)

Deze verbredingstraining is een vervolg op de training ‘Pedagogisch conciërge’. Naast uitbreiding van hun algemene pedagogische vaardigheden verwerven deelnemers tijdens deze interactieve training meer inzicht in mogelijke achtergronden van gedrag bij jongeren.

Arbeidsrecht en sociale zekerheid in het PO

Tijdens deze cursus wordt u in een vogelvlucht meegenomen langs de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen: dienstverband en de arbeidsovereenkomst, ziekte en arbeidsongeschiktheid, arbeidsconflicten, ontslagprocedures en dossieropbouw in arbeidszaken.

Studiedag CAO VO

De CAO voor het Voortgezet Onderwijs staat bekend als een complex document. Je weg erin vinden vraagt de nodige voorkennis. Deze studiedag verklaart de structuur en de belangrijkste bepalingen van de cao VO.

Studiedag CAO PO

Deze studiedag verklaart de structuur en de belangrijkste bepalingen van de CAO PO. Deelnemers krijgen inzicht welke ruimte er naast deze complexe regels bestaat voor het uitwerken van een eigen personeelsbeleid door werkgevers in het primair onderwijs. 

Omgaan met asociaal gedrag en agressie in de school

Tijdens de 1-daagse trai­ning ‘Omgaan met asociaal en agressief gedrag’ leren cursisten hoe ze effectief en zelfbe­wust kunnen optreden in werksituaties binnen de school waarin ze met opstandig­heid, ver­ontwaar­diging, weerstan­den en (verbaal) geweld geconfronteerd worden.

Keurmeester (elektrische) arbeidsmiddelen onderwijs

Elke school dient zorg te dragen voor veilig en gezond gebruik van elektrische arbeidsmiddelen. Conform het Arbobesluit dienen deze arbeidsmiddelen periodiek te worden gekeurd. Met deze cursus wordt een medewerker opgeleid om deze keuring goed te kunnen uitvoeren.

Professioneel aan de telefoon en balie

De interactieve training werkt aan deze bewustwording en aan een professionele houding aan de telefoon en balie. De training biedt deelnemers praktische methoden en klantgerichte gesprekstechnieken om gesprekken aan de telefoon en balie, vriendelijk, bekwaam en behulpzaam af te handelen.