Psychologie voor de Leidinggevende 

Meer weten over de psychologie als wetenschap? Wil je meer inzicht in het gedrag van mensen? Dan is deze populaire training zeker iets voor jou.

Wil je beter begrijpen hoe je de psychologie van je medewerkers kunt benutten om optimale prestaties te bereiken? Dan is de training “Psychologie voor de Leidinggevende” precies wat je nodig hebt!

In deze training combineren we de kracht van leiderschap met de inzichten uit de psychologie om je te helpen je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Je leert hoe je de menselijke geest kunt begrijpen, de motivatie van je team kunt vergroten en een positieve en productieve werkomgeving kunt creëren.

Tijdens deze training ontdek je de essentiële psychologische concepten die van invloed zijn op het gedrag van mensen in organisaties. Je leert hoe je deze concepten kunt toepassen om beter inzicht te krijgen in de behoeften, motivaties en emoties van je medewerkers.

Onze ervaren trainers nemen je mee door boeiende workshops, interactieve discussies en praktijkgerichte oefeningen. Je zult concrete tools en strategieën ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse werk als leidinggevende.

Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken met andere leidinggevenden uit diverse industrieën.

Mensen verschillen in doen, denken, voelen en handelen.

Tijdens deze post-HBO opleiding krijg je een goed begrip van deze en andere psychologische principes. Je leert beter op teams en individuen in te spelen en brengt zo jezelf, de organisatie en/of je team naar een hoger niveau. Dit en nog veel meer behandelen wij tijdens deze training.

Resultaat 

  • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
  • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
  • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
  • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
  • Je leert het potentieel van je werknemers beter te benutten
  • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep  

Deze opleiding op post-HBO niveau is uitermate geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het menselijke gedrag en op zoek is naar praktische en toepasbare kennis en vaardigheden.

Certificaat

Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van ons het post-HBO certificaat ‘Psychologie voor de Leidinggevende’.

100% Herregistratiewaarde Schoolleidersregister PO

Deze leergang is in het kader van de herregistratie 100% dekkend bevonden bij verschillende thema’s.   Meer over herregistratie?

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken. De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie, tests en video’s. Lees hier meer

Action Learning 

Het uitgangspunt van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en te reflecteren. Jouw persoonlijke leervragen en praktijkvraagstukken vormen het middelpunt van de training. Lees hier meer

Incompany of maatwerk?

Indien meerdere collega’s dezelfde uitdaging ervaren, kunnen we de training ook binnen jouw organisatie uitvoeren. We stemmen de doelstellingen, resultaten en planning gezamenlijk af op de behoeften van de groep.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.