Je hebt je diploma op zak en bent er klaar voor om voor de klas te staan. Tijdens je opleiding heb je al een mooie basis gelegd en de nodige ervaring opgedaan. Zelfstandig op een nieuwe school komen werken is een leuke uitdaging waarbij het belangrijk is dat je jouw draai gaat vinden. Het is nodig om daarbij aan verschillende vaardigheden te werken. Denk bijvoorbeeld aan een goede timemanagement en je aansluiting vinden bij de visie van de school. Dit heeft weer positieve gevolgen voor de leerlingen in je klas. Het is belangrijk dat jouw nieuwe school daarbij de juiste begeleiding biedt, bijvoorbeeld door intervisiebijeenkomsten of coaching.  

Wil je meer weten over starten als leraar? Bekijk dan ons aanbod!

𝘎𝘦𝘦𝘧 𝘭𝘦𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘫𝘦 𝘩𝘢𝘳𝘵 𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘩𝘰𝘶𝘥 𝘵𝘢𝘭𝘦𝘯𝘵. Leer van ervaren leidinggevenden hoe je startende docenten zo goed mogelijk begeleidt. Zodat zij als mens kunnen wortelen en als leerkracht kunnen floreren. En je jouw kansen op behoud van hen voor je school vergroot.

Vergroot je stuurkracht

Wat is stuurkracht, waarom is het belangrijk en hoe vergroot je je eigen stuurkracht als leraar? HAN-lector Helma Oolbekkink legt het uit en geeft je tips hoe je je stuurkracht vergroot.