Verschillende manieren van leren komen samen tot één leervorm. De meest voorkomende zijn:  

  • Een mix van leren met en zonder technologie. Zoals een combinatie van online lesstof en klassikaal leren. 
  • Een mix van vormen van e-learning (online les- of studiestof), zoals synchrone en asynchrone e-learning.  
  • Een mix van verschillende didactische strategieën, waarbij on- of offline niet uitmaakt.  

Ook deze drie vormen van blended learning kun je weer mixen. Het belangrijkste is dat je verschillende leervormen combineert. Je kunt mixen tussen instructiemethodes, didactische strategieën en technologie. De meest besproken combinatie is de combinatie tussen online leren in een digitale leeromgeving en klassikaal behandelen.  

Jezelf scholen op het gebied van blended learning? Bekijk onze boeken en opleidingen over blended learning.  

Duurzame inzetbaarheid: het fundament voor een sterke onderwijspraktijk

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker. De essentie van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Misschien denk je wel: Waarom zou ik als leidinggevende, geconfronteerd met het lerarentekort, tijdgebrek en beperkte middelen, prioriteit geven aan duurzame inzetbaarheid? Is dit niet wéér een modewoord in een zee van onderwijstrends? In dit artikel leggen we uit waarom duurzame inzetbaarheid juist cruciaal is voor het behoud van vitaal en gelukkig personeel! Lees hier verder.

Met blended learning zoeken we naar de beste mix van activiteiten in de fysieke ruimte, gecombineerd met activiteiten via ICT. Zo verbeteren we niet alleen het leerproces, maar maken we ook het werk van de docent aantrekkelijker. De momenten met uw leerlingen kunnen door slimme technologie nog waardevoller worden. Hieronder ziet u in hoofdlijnen hoe het programma er uit ziet.