Uitgeverij Prometheus


De Griekse mythische figuur Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen. Hiermee riep hij niet alleen de wraak van de goden over zich af, maar ontketende hij ook de opkomst van de menselijke beschaving. Prometheus werd zwaar gestraft voor zijn brutaliteit, maar de mens heeft aan zijn vooruitdenkendheid veel te danken.

Het was niet zonder reden dat Mai Spijkers zijn kersverse uitgeverij in 1989 Prometheus doopte. Zijn idee, het uitgeven van zowel kwalitatieve literaire fictie en diepgaande non-fictie binnen één uitgeverij, had gemakkelijk aan hoogmoed ten onder kunnen gaan. In plaats daarvan bloeit het bedrijf na meer dan een kwart eeuw als nooit tevoren.

Prometheus staat, trouw aan haar naamgenoot, bekend als een brutale uitgeverij die bereid is risico’s te nemen, en solide kwaliteit combineert met een scherp oog voor commerciële potentie. Deze unieke werkwijze heeft Prometheus deels te danken aan het feit dat zij de enige uitgeverij van dit kaliber is die geheel onafhankelijk opereert. In 2007 kocht Spijkers zijn uitgeverij los van het bedrijf waar zij tot dan toe ondergebracht was. Waar de andere grote uitgeverijen allemaal onderdeel zijn van alsmaar groeiende mediaconcerns vaart Prometheus haar eigen koers. Het redactieteam bestaat uit zowel ervaren topredacteuren als gedreven jongelingen. In samenwerking met een sterke verkoop- en productieafdeling en een krachtig pr-team weten zij 180 titels per jaar op de markt te brengen, variërend van gevestigde schrijvers tot fonkelnieuw talent.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Uitgeverij Prometheus
  • Herengracht 48
  • 1015 BN Amsterdam

Het aanbod van deze aanbieder

Schermgaande jeugd

Schermgaande jeugd gaat in op alle belangrijke kwesties die spelen. Bijvoorbeeld waarom hebben tablets zo’n aantrekkingskracht op peuters? Maken games en Google tieners dom of juist intelligent?

Superschool

In Superschool beschrijft Eric van ’t Zelfde zijn levensgeschiedenis en vertelt hij het bevlogen verhaal van zijn school en de mensen die daar rondlopen. Maar de successen hebben een stevige prijs; een prijs die docenten betalen, maar die Nederland en de politiek nooit zien, of willen zien. 

Alledaags rekenen

Marjolein Kool en Ed de Moor kozen honderd situaties uit het leven en leggen daarmee de regels en achtergronden van het rekenen glashelder in woord én beeld uit.