Het sociale brein van de puber

Hierover gaat Het sociale brein van de puber van Eveline Crone – over de allesbepalende vriendschappen, de veranderende relaties met ouders en leeftijdsgenoten, het immense belang van erbij horen en het grote verdriet wanneer je buiten de groep valt.

Hangjongeren

Wat doet u als een hanggroep de hele nacht lawaai maakt? Wat doet u als jongeren elke dag rotzooi achterlaten? Wat als ze uw tuin vernielen of een vuurtje stoken in uw portiek? Als ze uw kinderen bedreigen? Als ze stenen naar u gooien?

Het babybrein

De babytijd is een fascinerende periode waarin een hulpeloos wezentje zich in rap tempo ontwikkelt tot een peuter met een eigen wil. Baby’s vertederen ons, maar stellen ons ook voor een raadsel. Wat gaat er toch om in dat hoofdje?

Respect!

Respect! is een praktisch boek over jongeren die 'zich niet laten corrigeren'. Het geeft concrete tips voor effectief gedrag, zowel voor individuele correctie als voor corrigeren in groepsverband.

Dwars in leven en leren

Automatisch tégen zijn is een van onze drie grondhoudingen. Dwars zijn is voor menigeen het bewijs dat ze echt zelfstandig zijn. Dwars in leven en leren geeft praktische tips om hiermee om te gaan en meningen te veranderen.

Lastige ouders, moeilijke leerlingen

U hebt als leraar steeds vaker last van veeleisende ouders. Uw vakmanschap bepaalt of het contact met dat type ouders gaat escaleren. U gaat in dit boek veel valkuilen herkennen en u krijgt tientallen helpende tips.

Het puberende brein

Deze nieuwe uitgave van de bestseller brengt de lezer op de hoogte van de allernieuwste inzichten uit de hersenwetenschap. Het legt pubergedrag uit aan de hand van alledaagse vraagstukken, zoals het gebruik van sociale media en het maken van studiekeuzes.

Korte lontjes!

Hoe kunt u korte lontjes corrigeren zonder dat u in oeverloze ‘discussies’ terechtkomt? Wat doet u na een woedend raak me niet aan? Hoe kunt u na een diefstal soepel iets terugkrijgen? Wat werkt en wat werkt niet?

Machomannetjes

Dit boek is iets voor u als u een leercultuur belangrijk vindt waarin je wat kan doen aan de verharding in de maatschappij.

Alledaags rekenen

Marjolein Kool en Ed de Moor kozen honderd situaties uit het leven en leggen daarmee de regels en achtergronden van het rekenen glashelder in woord én beeld uit.

Superschool

In Superschool beschrijft Eric van ’t Zelfde zijn levensgeschiedenis en vertelt hij het bevlogen verhaal van zijn school en de mensen die daar rondlopen. Maar de successen hebben een stevige prijs; een prijs die docenten betalen, maar die Nederland en de politiek nooit zien, of willen zien. 

Schermgaande jeugd

Schermgaande jeugd gaat in op alle belangrijke kwesties die spelen. Bijvoorbeeld waarom hebben tablets zo’n aantrekkingskracht op peuters? Maken games en Google tieners dom of juist intelligent?