Uitgeverij Phronese


René Kneyber kon in 2009 geen uitgever vinden voor zijn boekje over ‘orde houden in het vmbo’. ‘Geen markt voor’ kreeg hij meerdere keren te horen. Maar hij vond het thema zo belangrijk dat hij dacht ik begin mijn eigen uitgever met het motto: als ik er maar tien verkoop, maar die tien zijn er blij mee.

Dat is inmiddels zijn criterium geworden om boeken uit te geven. Boeken die wellicht prikkelen, die vooruitstrevend, mooi of belangrijk zijn. En niet per se wat goed verkoopt.

Inmiddels is er een rijk aanbod, in een niche. Maar wel een prachtige niche. Voor iedereen die van onderwijs houdt.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Uitgeverij Phronese
  • Oostersingel 7
  • 4101GE Culemborg

Het aanbod van deze aanbieder

Het Alternatief II

In dit vervolg op ‘Het Alternatief. Weg met de afrekencultuur in het onderwijs!’ gaan verschillende auteurs, onder wie Gert Biesta, Edith Hooge, Marco Snoek, Hester IJsseling en Alderik Visser, in op deze vreemde paradox in het Nederlandse onderwijs. Daarbij komen onderwerpen aan bod zoals vertrouwen en controle, teacher leadership, de docent als netwerker en zelfbestuur van leraren.

Het leren voorbij

In dit boek vraagt onderwijspedagoog Gert Biesta zich af wat het zou betekenen voor opvoeding en onderwijs wanneer we de vraag van het mens-zijn niet vooraf invullen, maar ons radicaal open stellen voor het nieuwe begin dat zich aandient met ­ieder kind.

Kiezen voor persoonsvorming

Hoe geef je er als leraar vorm aan in de praktijk van het klaslokaal? Voor welke uitdaging staat een schoolleider die met persoonsvorming aan de slag gaat? Dit boek beschrijft de praktijk van een school die persoonsvorming als vak heeft ingevoerd.