Leerlingen Coachen

Wil jij jouw leerlingen op een coachende manier begeleiden? Kijk je graag naar wat er al wel goed gaat en wil je je je leerlingen echt motiveren? Dan is de cursus ‘leerlingen coachen’ van September Onderwijs iets voor jou!

Training Kijk je rijk voor pedagogisch coaches – individueel

In deze training staat het 1-op-1 coachen met videobeelden op interactievaardigheden centraal. Jij begeleidt als pedagogisch coach een pedagogisch medewerker gedurende de training met als resultaat verbeterde inzet van interactievaardigheden bij de pedagogisch medewerker. Tijdens deze training film je de pm’er op de groep en jezelf tijdens de coachgesprekken.

Opleiding Pedagogiek 0 tot 13 jaar met webinar

Wil jij als pedagogisch medewerker werken bij een kinderdagverblijf of BSO en voldoet je diploma niet (helemaal) meer? Met onze verkorte opleiding Pedagogiek 0-13 jaar kan jij snel gekwalificeerd aan de slag met een rugzak vol pedagogische kennis en vaardigheden.

Serie van zes Onderwijsavonden van NIVOZ vanuit thema : Vertrouwen als kernwaarde voor de samenleving van morgen

De samenleving staat op dit moment voor meer dan genoeg grote vragen en urgente uitdagingen, en dit geldt ook voor het onderwijs. De jeugd heeft de toekomst, maar de samenleving lijkt complexer dan ooit. Het komende schooljaar is het NIVOZ-jaarthema ‘Vertrouwen als kernwaarde voor de samenleving van morgen’. We verkennen het in zes onderwijsavonden, drie in Rotterdam en drie in Driebergen. Data, sprekers en meer info (ook m.b.t. losse kaarten en passe-partouts) vind je in de link.

Training Voor invalleerkrachten

Na deze training kunnen de deelnemers zich in korte tijd voorbereiden op een invalgroep, kunnen zij direct starten (zelfs wanneer er niks klaarligt) en kunnen ze zorgen voor een ordelijke en activerende les.

Cultuur in dialoog (schurende gesprekken)

Ben je docent op het MBO en is er in jouw klassen sprake van spanning veroorzaakt door culturele verschillen? Heb je behoefte aan handvatten om het gesprek hierover aan te gaan en de dialoog tussen studenten zelfverzekerd te begeleiden? Dan is deze training voor jou.

Tips voor de begeleiders van starters

Op iedere school hoort iemand te werken die de startende leraren en zij-instromers begeleidt. Dat is een mooie taak, maar soms loop je tegen zaken aan. Weerstand, communicatieproblemen, eigenwijsheid…. Ben jij ook een begeleider of schoolopleider? Dan heb ik speciaal voor jou vijf handige tips en tools. Maak het jezelf makkelijk en bekijk de masterclass.