EduPP e-learning

EduPP staat voor Educatief platform voor Pedagogisch Professionals. Je vindt er een interactieve en praktische e-learning over kinderparticipatie.

Kind leren concentreren

Na het doen van deze training (HBO niveau) kun je kinderen met concentratieproblemen individueel begeleiden of kun je in een klein groepje een training hierover verzorgen door het doen van gerichte oefeningen en het geven van handvatten. Ook kun je je richten op concentratie in de klas.

Design Captain

n de training Design Captain leren wij je in anderhalf uur een essentiële tool om mee vorm te geven. Na het volgen van deze training ben jij in staat om zelf al je lesmateriaal vorm te geven. Snel en makkelijk dankzij de gratis online Canva software. We laten het je zien en je gaat er mee oefenen in het online webinar.

Creatief lesgeven

Is het mogelijk om de lesstof een stuk leuker en actiever te maken? Hoe verzin je zelf oefeningen en werkvormen op maat gesneden voor jouw klas en context? En hoe geef je jezelf de vrijheid om iets uit te proberen? Ik nodig je van harte uit om mee op avontuur te gaan!

Klassenmanagement

Mobieltjes in de klas, snel afgeleide leerlingen – een goed en stabiel klassenmanagement blijft een uitdaging voor elke docent.. Wil jij daar verandering in brengen? 

Hoe leer ik mijn leerling beter concentreren?

In een korte training online of bij Bureau Talent op kantoor, bespreken we de casus van jouw leerling. Welke vaardigheden mist de leerling waardoor het aan concentratie ontbreekt en wat zijn mogelijke oorzaken? Daarna geven we je kort en krachtig enkele tips om de leerling beter te leren concentreren.

Leerlijn executieve functies PRO

Deze leerlijn is bedoeld om leerlingen efficiënt, sociaal en doelgericht te leren handelen. Met deze leerlijn krijgen de leerlingen eigenaarschap over het eigen leerproces en ontwikkelen zij het reflectief vermogen.

Focus op zelfsturing bij jonge kinderen

‘Focus op Zelfsturing’ geeft je inzicht in hoe je kinderen kunt ondersteunen bij het sturen van hun eigen gedrag. Tijdens deze training leer je om activiteiten in de dagelijkse praktijk van het jonge kind te gebruiken om zelfsturing te stimuleren.

Examentraining in de les

Hoe houd je tijdens een langere periode de focus op het centraal examen? Maak kennis met een aantal manieren om sterktes en zwaktes in beeld te brengen om vervolgens een aanbod op maat te maken voor de verschillende behoeftes van de leerlingen.