Netwerk Onderwijs en Digitalisering

In het netwerk Onderwijs en digitalisering wordt er kennis en ervaring uitgewisseld over digitale pedagogiek en didactiek. De leden vervullen binnen de eigen school veelal een brugfunctie tussen management en de onderwijspraktijk. Dit kan zijn vanuit een onderwijskundige functie, maar ook vanuit hr, de interne academie of de rol van i-coach.

Netwerk Onderwijslogistiek

Het netwerk Onderwijslogistiek organiseert netwerkbijeenkomsten waarin de ‘kleine kwaliteit’ centraal staat. In dit netwerk worden informatie en best practices uitgewisseld om elkaar te informeren en te inspireren. Daarnaast worden ontwikkelingen binnen landelijke programma’s besproken die invloed hebben op de onderwijslogistiek. Het netwerk heeft een besloten Teams-omgeving binnen MBO Digitaal waarin je ook je onderwijslogistieke vragen kwijt kunt.

MORA en 14 architectuurprincipes

De MORA-ontwikkelingen staan niet stil. Zo hebben we de MORA onlangs verbeterd en uitgebreid met veertien MORA Architectuurprincipes. We vertellen je er graag meer over tijdens een online sessie op 12 april van 10.00-11.00 uur.

Onderwijslogistiek: knelpunten oplossen

Bij deze nodigen we je uit om je aan te melden voor de netwerkbijeenkomst Onderwijslogistiek van donderdag 13 april 2023 In Utrecht. Doel: onderwijslogistieke knelpunten oplossen rond de thema’s flexibilisering en leven lang ontwikkelen. 

Sturing geven aan digitalisering

Onze sector is volop in transitie. Bij veel scholen zijn er al aanpassingen gemaakt in de architectuur en de infrastructuur om het onderwijs van de toekomst vorm te gegeven: onderwijs waar een leven lang ontwikkelen centraal staat en de lerende een eigen leerpad samenstelt.

Kennisdeling Microsoft techniek 365

Deze gebruikersgroep vormt een samenwerkingsplatform voor technische medewerkers van mbo-instellingen om kennis en ervaring uit te wisselen en samen oplossingsrichtingen te bedenken voor diverse Microsoft 365 en Azure gerelateerde IT-vraagstukken.

Bruggen bouwen: masterclass

Tijdens deze interactieve masterclass wordt toegewerkt naar een concreet eindproduct: een plan van aanpak voor de invoering van het instrument i-coach, toegespitst op de onderwijsvisie, doelstellingen en mogelijkheden van de deelnemende instelling.

Bruggen bouwen: peergang i-coaches

De Peergang voor i-coaches is het inhoudelijke scholingstraject, gericht op die instellingen die al een i-coach-programma hebben draaien. Het gaat daarbij om de uitwisseling tussen i-coaches, het delen van kennis en ervaringen, begeleid door experts. Vandaar de naam peergang: leren van en met je peers.