Maatwerkscholing Kindkans en ParnasSys

Mogelijk moeten kwaliteitsmedewerkers of directieleden in het gebruik van ParnasSys en/of Kindkans geschoold worden, voor bijvoorbeeld kwaliteitszorg, of ken- en stuurgetallen. Of misschien is er behoefte aan ondersteuning van een groep intern begeleiders in combinatie met een eigen academie. Neem contact op met ons voor een aanbod op maat.

Referentieniveaus en Onderwijsresultatenmodel

Het oordeel van de Inspectie over de eindtoets valt uiteen in twee delen: zijn er voldoende schoolverlaters op het niveau 1F én is het percentage leerlingen dat 1S/2F gehaald heeft passend bij de schoolweging? Dit zijn twee ‘latten’ waarlangs de opbrengsten van de school gemeten worden. Deze scholing helpt je om grip te krijgen op deze materie: Waarom? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee op school- en groepsniveau?

Leerlijn hoogbegaafdheid in ParnasSys

Door Driestar onderwijsadvies zijn er honderden lessuggesties en activiteiten ingevoerd bij de diverse doelen, zodat je concrete handreikingen krijgt hoe je leerlingen aan de doelen kunt laten werken. Tijdens deze scholing leer je hoe je deze leerlijn voor hoogbegaafdheid kunt inzetten binnen je onderwijs.

Het verhaal telt

Het verhaal telt' is een aanpak die verder gaat dan de uitkomsten van metingen en peilingen. 'Het verhaal telt' gaat een laag dieper en is daardoor een waardevolle aanvulling op het verzamelen van gegevens over bijvoorbeeld tevredenheid: het verhaal achter de cijfers telt. En daarom helpen we je die verhalen te vertellen door bijvoorbeeld teamleden, ouders, leerlingen en externen te bevragen.

APK voor ParnasSys

Tijdens een APK presenteren we ontwikkelingen en bespreken we vragen. We loggen niet in op de ParnasSys-omgevingen van de scholen waar mensen van aanwezig zijn. De deelnemers besluiten na de bijeenkomst of ze dingen willen aanpassen en doen dat dan zelf of vragen er begeleiding bij. 

Goed onderwijs zichtbaar maken met ParnasSys

Wanneer je wilt nadenken over Goed Onderwijs kom je op een complex terrein. Om dit op een planmatige en doelgerichte manier aan te pakken is de structuur van de HGW-cirkel heel helpend. Ook de bekende zeven uitgangspunten voor HGW (Noëlle Pameijer) vormen een goed vertrekpunt. Vanuit een goed ingerichte groepskaart worden alle zeven onderdelen zichtbaar.