Social Media en Seksualiteit

In samenwerking met Leidscongresburo organiseren wij dit landelijke congres over social media en alles wat daarbij komt kijken.  Gerenommeerde sprekers en workshophouders geven je tips en concrete tools in handen om mee aan de slag te gaan. Behalve de noodzakelijke theorie is er ook veel tijd voor praktijk, interactie en vragenstellen.

Aandachtsfunctionarissen Seksualiteit

In veel organisaties binnen zorg, welzijn en onderwijs werkt men met aandachtsfunctionarissen seksualiteit. Iedere organisatie noemt deze functie weer anders, maar het gaat erom dat iemand binnen een team, afdeling en organisatie de taak heeft om specifiek met dit thema bezig te zijn en dat deze persoon door alle medewerkers geraadpleegd kan worden. 

Kindermishandeling bij het jonge kind… wat nu?

Het oppikken en begrijpen van signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld kan op verschillende manieren gebeuren en blijft je bezighouden. Je streeft ernaar om op een open en transparante manier te werken, maar wanneer is het geschikt om deze gevoelens bespreekbaar te maken? Hoe voer je een gesprek met een kind tussen 3 en 6 jaar oud, en hoe ga je het gesprek aan met de ouders?

Gender(diversiteit)

Namens Fabriek69 en Transparant Voorlichtingen bieden we je een stukje basiskennis rondom genderdiversiteit. Ook lichten we toe waarom het van belang is om dit thema onder de aandacht te brengen en hier aandacht aan te (blijven) besteden.

Seksuele gezondheid & seksueel geweld

In deze 3-daagse masterclass is er ruim tijd om met elkaar de diepte in te gaan. De dagen zijn zorgvuldig en weloverwogen opgebouwd. We beginnen bij de seksuele gezondheid en zullen gaan opbouwen naar seksueel geweld. De masterclass zal een mix zijn tussen college en interactie.

Huiselijk geweld en kindermishandeling

In deze driedaagse masterclass is er ruim tijd om met elkaar de diepte in te gaan over de thema’s huiselijk geweld en kindermishandeling. Diverse deskundigen nemen je in drie dagen tijd mee in  aspecten rond bewustwording, signaleren, eergerelateerd geweld, trauma tot handelen in de praktijk.

Seksuele voorlichting en vorming binnen SO/VSO

In deze driedaagse masterclass is er ruim tijd om met elkaar de diepte in te gaan over de thema’s seksuele gezondheid en seksuele voorlichting & vorming binnen het Speciaal Onderwijs (SO) en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Seksuele ontwikkeling (0-16 jaar)

Dit is een gratis webinar met tips en tools over hoe je aan de slag kan gaan met seksuele gezondheid en voorlichting. Dit webinar is zowel geschikt voor OUDERS van (jonge) kinderen en pubers als voor PROFESSIONALS die met deze leeftijden werken.

Hoe krijg je seks je organisatie in?

Binnen organisaties is seksualiteit een thema wat gevoelig ligt. Toch wordt er vaak pas gereageerd op het thema seksualiteit als er wat aan de hand is. En wordt er adhoc gereageerd en in paniek. Beter is om seksualiteit in je organsatie te implementeren in je werkprocessen. Maar hoe doe je dat dan? Daar gaan we het over hebben in het anderhalf durend webinar.

Lezingen & workshops

Onderwerpen voor een lezing of workshop kunnen gaan over alles met betrekking tot relaties, intimiteit en seksualiteit en preventie seksueel geweld, huiselijk en seksueel geweld.

Organisatieadvies

Organisatieadvies geeft FABRIEK69 aan organisaties binnen zorg, welzijn en onderwijs over het thema relaties, intimiteit en seksualiteit.

Samenwerken begint bij jezelf

Er zijn veel voorkomende valkuilen  in de samenwerking met ketenpartners.  Deze vlakuilen belemmeren het efficiënt handelen bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Hoe kun jij daar zelf meer grip op krijgen? Daar gaan we in een vierdaagse programma mee aan de slag.

Wat te doen bij huiselijk en seksueel geweld?

Dit webinar is een samenwerking tussen Kim van Laar van TEAM-Kim en FABRIEK69. We starten de webinar met het verhaal van Kim over haar ervaringen met huiselijk en seksueel geweld. Na het verhaal van Kim krijg je van Christel en Jeroen van FABRIEK69 kennis over signaleren en hoe te handelen bij (vermoedens van) seksuele grensoverschrijdingen, huiselijk en seksueel geweld.

Kindermishandeling, wat kun jij nu wél doen?

FABRIEK69 en Schildje zullen starten met een stuk bewustwording om vervolgens samen te bespreken wat je als professional maar ook als kennis, buurman/buurvrouw in deze bizarre tijd wél kunt doen voor de kinderen in kwetsbare thuissituaties.

Het vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem is een methodiek die gezond seksueel gedrag stimuleert en draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren. Het Vlaggensysteem biedt professionele opvoeders, die met (jonge) kinderen en jongeren met of zonder beperking werken, een interventie om seksueel gedrag te beoordelen, het te bespreken met collega’s, de kinderen en jongeren zelf, en om gepast te reageren.