ICT-vaardigheden scan

Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de digitale vaardigheden van medewerkers op school. Steeds meer werkzaamheden gebeuren online: van het bijhouden van de administratie tot het verzorgen van het onderwijs. Er zijn medewerkers die hier geen problemen mee ervaren, toch zien we vaak genoeg dat medewerkers de snelle veranderingen niet bij kunnen benen. Het helpt als je als school inzicht hebt in de vaardigheden van de medewerkers.

iPads in de kleuterklas

Je hebt iPads in de kleuterklas, maar weet niet goed hoe je deze kunt inzetten. Misschien zijn ze nieuw of liggen ze al een tijdje op de plank. Met de workshops ‘iPads in de kleuterklas’ helpen wij kleuterleerkrachten om iPads op een zinvolle en leuke manier in te zetten.

Microsoft Educator level 2

Microsoft 365 is een ideale oplossing voor het geven van digitaal onderwijs. Waarschijnlijk heb je al ervaren wat je met de vertrouwde apps als Teams, Word en PowerPoint kunt doen. Er is nog veel meer mogelijk met Microsoft 365!

Basiscursus Microsoft 365

Microsoft 365 is een uitgebreid pakket van tools dat speciaal is ontworpen om leraren en leerlingen te ondersteunen bij het creëren, samenwerken en leren op een interactieve manier. Deze cursus is bedoeld om leraren te helpen het volledige potentieel van Microsoft 365 te benutten en hun ervaring naar een hoger niveau te tillen. Na afloop hebben de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden in huis om hun onderwijs effectiever en efficiënter in te richten.

Basiscursus Google for Education

Met Google Workspace for Education kunnen leerlingen en leraren profiteren van een uitgebreide verzameling aan tools. Wil je als school de ICT-basisvaardigheden van je medewerkers in rap tempo naar een hoger niveau tillen? En zo een stevig fundament leggen voor verdere professionalisering? Dan biedt de basiscursus Google Workspace uitkomst. Tijdens deze cursus leer je hoe je de Google apps kunt integreren in je klaslokaal. De interactieve opzet van de cursus geeft de deelnemers ruimte en tijd om te oefenen en vragen te stellen. Na afloop hebben de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden in huis om hun onderwijs effectiever en efficiënter in te richten.

AI in het onderwijs

Van ChatGPT tot deepfake-filmpjes. En van slimme wasmachines tot gezichtsherkenning op je mobiel. We krijgen in ons leven steeds vaker te maken met Artificial Intelligence (AI). AI is de technologie die machines, software en apparaten helpt om zelfstandig te leren, te denken en problemen op te lossen. De impact van AI zal blijven groeien en ook het onderwijs krijgt hier steeds meer mee te maken.

Visiespel digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid wordt een vast onderdeel van het curriculum in het onderwijs. Dit vraagt van scholen dat zij een visie op leren met ICT en digitale geletterdheid moeten vormen. Hoe zorg je er als school voor dat je leerlingen digitaal geletterd worden?

iCoach Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid, een verzamelbegrip voor competenties die kinderen, maar zeker ook volwassenen, nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de digitale samenleving waarin wij nu leven. Naast rekenen, taal en de zaakvakken wordt het steeds belangrijker om kinderen te leren hoe zij kritisch om kunnen gaan met digitale bronnen, hoe we online met elkaar omgaan én hoe zij met een device kunnen werken.

Gamification in het onderwijs

Waarom kunnen leerlingen urenlang onafgebroken gamen en zijn ze bij andere activiteiten vaak na tien seconden al hun aandacht kwijt? Het antwoord is makkelijk: gamen is fun! Spelelementen stimuleren je om het beste uit jezelf te halen en dagen je uit om door te gaan totdat je missie is voltooid.

Basiscursus Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid, een verzamelbegrip voor competenties die kinderen, maar zeker ook volwassenen, nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de digitale samenleving waarin wij nu leven. Naast rekenen, taal en de zaakvakken wordt het steeds belangrijker om kinderen te leren hoe zij kritisch om kunnen gaan met digitale bronnen, hoe we online met elkaar omgaan én hoe zij met een device kunnen werken.

Aan de slag met mediawijsheid

Tijdens deze cursus gaan we vanuit het Mediawijsheid Competentiemodel aan de slag met jouw competenties én de competenties die leerlingen nodig hebben om mediawijzer te worden. Je maakt kennis met de begrippen digitale geletterdheid, mediawijsheid en media-empowerment. Wat betekent dit allemaal voor het onderwijs en voor je klas?

Microsoft Educator Level 1

Tijdens de cursus Microsoft Educator (Level 1) verdiep je je verder in de mogelijkheden van de veelgebruikte Microsoft applicaties, zodat je deze (nog) beter onder de knie krijgt. Daarnaast maak je kennis met andere handige applicaties en ontdek je hoe je de geleerde vaardigheden direct toepast in de klas. Leer bijvoorbeeld hoe je online opdrachten voor leerlingen kunt klaarzetten in Teams. Ontdek ook hoe je je lessen interactief kan maken met Sway of Forms. Of ben je benieuwd hoe je Teams kunt inzetten om in de klas en binnen je schoolteam efficiënt te kunnen samenwerken?

Basiscursus Google Workspace

Wil je als school de ICT-basisvaardigheden van je medewerkers in rap tempo naar een hoger niveau tillen? En zo een stevig fundament leggen voor verdere professionalisering? Dan biedt de basiscursus Google Workspace uitkomst. Tijdens deze cursus leren je medewerkers op een laagdrempelige wijze de basisbeginselen van de Google applicaties.

Google Certified Educator Level 1

Tijdens deze cursus verdiep je je verder in de mogelijkheden van de veelgebruikte Google applicaties, zodat je deze (nog) beter onder de knie krijgt. Daarnaast maak je kennis met andere, minder bekende, handige applicaties en ontdek je hoe je de geleerde vaardigheden direct toepast in de klas. Leer bijvoorbeeld hoe je de onderzoeksvaardigheden van leerlingen of collega’s verbetert met handige functies van Google Chrome. Ontdek ook hoe je je lessen interactief kunt maken met Presentaties. Of ben je benieuwd hoe je Documenten kunt inzetten om in de klas en binnen je team efficiënt te kunnen samenwerken?

Google Certified Educator Level 2

Tijdens deze cursus leer je meer over het digitaliseren van schoolwerk en hoe je dit voor je scholengroep kunt inzetten. Ontdek bijvoorbeeld de mogelijkheden van Google Zoeken, Verkennen en Google Scholar. Pas tools in Google Spreadsheets toe om data te analyseren en interpreteren. Of ontwikkel interactieve curricula, leermodellen en portfolio’s. Daarnaast gaan we in op diverse onderwijsmodellen, zoals blended learning en bekijken we hoe je ICT kunt gebruiken om je onderwijs te verrijken. Ook leer je hoe je de geavanceerde functies van Google Apps op een efficiënte manier inzet. Zo kun je je klas- en schoolmateriaal gemakkelijk organiseren. Spreekt dit je aan? Meld je dan aan voor deze cursus!

Aan de slag met COOL

Tijdens deze training komen alle functionaliteiten binnen het COOL platform aan bod. Aan het eind van de training weet je hoe je applicaties toevoegt voor jezelf en je leerlingen én hoe je de wachtwoorden van je leerlingen kunt wijzigen. Daarnaast leer je hoe je met je leerlingen digitaal kunt ‘Meekijken’ als ze zijn ingelogd op hun schoolaccount.

Aan de slag met Google Workspace for Education

Tijdens deze training leer je de basisbeginselen van Google applicaties naar keuze. Wil je bijvoorbeeld beter worden in het ordenen van je Drive en makkelijker overzicht houden? Of ben je benieuwd wat de eindeloze mogelijkheden zijn van Presentaties?

Aan de slag met Microsoft 365

Tijdens deze workshop duiken we in de wereld van Microsoft 365. Leer de basisbeginselen van de Microsoft applicaties die jou het meest interesseren. Wil je je OneDrive organiseren als een pro en moeiteloos het overzicht bewaren? Of ben je nieuwsgierig naar de eindeloze mogelijkheden van PowerPoint? Wat je wensen ook zijn, wij hebben de workshop die perfect bij jou past!

Visiebepaler

In deze workshop bepaal je samen met je schoolteam de koers voor je ICT-visie. Alle teamleden denken samen na over ICT-visie en -stellingen om antwoord te krijgen op de volgende vragen: Welke vorm van onderwijs past bij ons? Wat is onze visie op het middel ICT in het onderwijs? Welke digitale leermiddelen passen hierbij?

ICT-Toolbox

In de workshop maak je kennis met verschillende toepassingen, zoals Google Arts & Culture , Quiver en Socrative. Met Google Arts & Culture kun je kunst en cultuur over de gehele wereld ontdekken en Quiver brengt een kleurplaat tot leven. Met Socrative maak je onder andere quizzen en toetsen die zorgen voor interactievere lessen.