Training co-teaching/team-teaching, meer handen in de klas

Co-teaching/team-teaching is uitermate geschikt als middel om leerkrachten te ondersteunen in de toenemende diversiteit, werkdruk en onderwijsvernieuwingen.

Training Structureel Coöperatief Leren (SCL) in het onderwijs

Bureau Meesterschap biedt een training aan van vier bijeenkomsten op uw school. Tijdens de training worden 15 coöperatieve structuren gedemonstreerd en wordt de praktische toepassing gemaakt naar het werken in de klas. Deze structuren zijn niet gebonden aan inhoud en kunnen worden toegepast voor elk vak, in elke les of lessenreeks. Het maakt niet uit of u rekenen, taal of wereldoriëntatie geeft. De toepassingen worden passend gemaakt voor alle groepen.

Training Toezichthouden met verstand en gevoel

Raden van Toezicht zijn volop in het nieuws. De verantwoordelijkheden die horen bij ‘Good governance’ zijn serieuze zaken en een scheiding tussen bestuur en toezicht is niet alleen wenselijk, maar ook een verplichting. Want niet alleen het formele toezien op de cijfers, maar ook de onderlinge communicatie en rolinvulling bepaalt het succes van de organisatie.

Training Meetkunde in de onderbouw

Meetkunde is van groot belang in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij deelname aan het verkeer, bij sport en dans, bouwen en knutselen, bij het opruimen, bij het begrijpen van telefonie en waterleiding, bij logistiek etc. 

Training Bewegend leren

Deze Meestertraining is een praktische training. Door verschillende spel- en wedstrijdvormen uit te proberen, krijg je inspiratie om de volgende dag direct toe te passen in de groep voor rekenen, lezen, taal en spelling. Tips voor bewegend leren als onderdeel van de les of tussendoortje in het klaslokaal. Bewegend leren is voor alle groepen.

Aanspreken op gedrag, hoe doe je dat?

Hoe spreek je leerlingen of studenten aan op hun gedrag? Een actuele vraag bij docenten in het VO, MBO en HBO onderwijs. Vooral in coronatijd is deze vraag naar voren gekomen en tegelijkertijd is het een thema dat altijd actueel is. Bureau Meesterschap biedt de passende training: ‘Aanspreken op gedrag, zo doe je dat’. Deze training biedt tips en handvatten om direct in de praktijk toe te passen.

Training Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en beter voorbereid te zijn op de toekomst. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking en programmeren tot mediawijsheid en ict-basisvaardigheden. 

Veilig leren lezen kim-versie

Ga je in het nieuwe schooljaar werken met de kim-versie van Veilig leren lezen? Dan is deze starttraining iets voor jou. De didactiek, de leerlijnen en de planning zijn namelijk anders dan bij jouw vorige methode voor aanvankelijk leesonderwijs.

Training Woordenschatonderwijs

Woordenschat is de basis voor communicatie en de basis voor leren en daarmee voor schoolsucces. We gaan praktisch aan de slag met vorm en inhoud van woordenschatonderwijs. Je leert kritisch woorden selecteren en deze actuele woorden op een creatieve manier een plek geven in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Taalcoördinator

Kinderen die sterk zijn in taal behalen op school goede resultaten, niet alleen bij taal maar ook bij andere vakken. Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het taalonderwijs op jouw school? En wil jij leren coachen en begeleiden? Verdiep je dan eens in de opleiding Taalcoördinator en maak de inhoudelijke vertaalslag van theorie naar praktijk!

Technisch lezen

Alle kinderen hebben recht op goed leesonderwijs!. Dat vraagt om leerkrachten met een goede didactische kennis. Deze training geeft leerkrachten de kennis en vaardigheden om hun leesonderwijs goed vorm te geven. Centraal staat effectief leesonderwijs voor groep 1 tot en met 8. Dat betekent het optimaliseren van kennis rondom fonemisch bewustzijn, aanvankelijk en voortgezet technisch lezen en deze kennis koppelen aan de dagelijkse lespraktijk.

Structureel Coöperatief Leren (SCL) in het onderwijs

Voor de leerkracht betekent het toepassen van SCL een uitbreiding van didactische vaardigheden. Hij of zij leert beter inspelen op de natuurlijke en individuele behoeften van de leerlingen en gaat over naar een activerende didactiek.

Starten met Estafette

Ga je in het nieuwe schooljaar werken met Estafette? Dan is deze starttraining iets voor jou.

Opleiding Rekencoördinator

In deze post-HBO opleiding Rekenspecialist ontwikkel jij jezelf tot rekenspecialist binnen jouw team. Je vormt je eigen visie op rekenonderwijs en bent na de opleiding in staat om het rekenonderwijs interactief, rijk en uitdagend te maken.

Training Vouwinspiratie

In deze Meestertraining gaan we in op de achterliggende theorie van Fröbel en gaan tegelijkertijd zelf diverse vouwtechnieken uitproberen. U krijgt suggesties om praktisch mee aan de slag te gaan.

Begrijpend Luisteren!

Cursisten gaan praktisch aan de slag met een krachtige impuls voor Begrijpend Luisteren. Veel schoolteams werken aan de verbetering van hun resultaten bij Begrijpend Lezen. Een interventie die vaak niet voor de hand ligt voor deze teams: start in de onderbouw!

Begrijpend Lezen

Betere resultaten door dagelijks begrijpend lezen als echte interactieve denkactiviteit neer te zetten. Leerkrachten leren de cruciale vaardigheid van het modelleren. U gaat praktisch aan de slag met een krachtige impuls voor lezen met begrip.

Auditopleiding Zicht op onderwijs SBO/SO Post-HBO

De opleiding is specifiek bedoeld voor directeuren, MT-leden, kwaliteitsmedewerkers en teamleiders in het Speciaal Onderwijs, cluster 2 en 4. Met deze opleiding kunt u professioneel en met een eenduidige standaard visitaties uitvoeren en de onderwijskwaliteit in beeld brengen. Iedere visitatie levert een visitatierapport op, met aanbevelingen voor verbetering van de onderwijskwaliteit.

Coöperatief Onderwijs

Bij Coöperatief Onderwijs staat eigenaarschap en samenwerking centraal. Dat geldt voor de leerlingen, maar ook voor de directeur en voor het team van de school.  Anje bouwt hiermee verder op de ervaringen die zij heeft opgedaan in de Dubbeldynamiek-trajecten van Bureau Meesterschap. Uitgangspunt van dit traject is werken aan een professionele cultuur of, zoals Anje het liever verwoordt; coöperatieve cultuur. Dit is voorwaardelijk voor succesvol onderwijs.

Gedragscoördinator

Aan het eind van de opleiding kun je je eigen schoolbeleid maken samen met de directeur en/of de intern begeleider t.a.v. het omgaan met gedrag. Je kunt denken aan schoolbrede regels en afspraken, een verstevigd pedagogisch klimaat en het beter hanteren van ‘moeilijke’ leerlingen.