Begrijpend Lezen

In het webinar 'Goed (begrijpend) leesonderwijs - de basis' wordt informatie gedeeld over de nieuwste inzichten voor begrijpend lezen. Deze inzichten hebben echter ook gevolgen in hoe je in de omgaat met zwakke lezers. Hoe je dat doet op school, in de klas en in de RT leer je in deze masterclass.

  • LBRT
  • 5 okt. 2024
  • € 425
  • € 295

Goed (begrijpend) leesonderwijs – de basis

In het webinar over goed (begrijpend) leesonderwijs lichten we een aantal belangrijke pijlers uit; leesmotivatie, leesstrategieën, rijke teksten, achtergrondkennis en woordenschat.

  • LBRT
  • 19 sep. 2024
  • € 25
  • € 15

De startende RT’er

Deze cursus gaat over jouw professionaliteit als Remedial Teacher. Hoe profileer je jezelf? Hoe maak je reclame? Hoe communiceer je met instanties, ouders, scholen, leerkrachten, ambulant begeleiders en ga zo maar door. Daarnaast geven wij je tips om het jezelf makkelijker te maken.

kwaliteitscoördinator PO (verkort)

Tijdens de verkorte opleiding kwaliteitscoördinator PO maak je uitgebreid kennis met de diverse onderdelen in het werk van de kwaliteitscoördinator. De opleiding heeft een praktijkgerichte insteek en biedt handvatten en vaardigheden die je kan inzetten in jouw eigen school.

Teacher Leader

Dit leertraject richt zich op jouw ontwikkeling binnen het vak van leraar, waar andere professionaliseringstrajecten voor docenten zich juist vaak richten op hiërarchisch leiderschap. Vanuit deze unieke positie in de onderwijspraktijk kun je een belangrijke rol nemen in onderwijskundige verbetering. Als leider in leren haal je het beste uit jezelf, collega’s en leerlingen vanuit verschillende rollen.

(e-)Learning Design voor learning professionals

Met een doordachte blend van werkvormen en technologie maak jij krachtige manieren van leren mogelijk. Met deze opleiding leer je hoe jij als (e-)learning vakgenoot het verschil kunt maken. Je krijgt van (e-)learning experts bruikbare modellen en aanpakken, veel praktijkvoorbeelden en persoonlijke feedback aangereikt. Je gaat actief aan de slag met praktische ontwerpopdrachten, past het geleerde direct toe en leert van en mét elkaar.

Duik in Deep Learning

Wat is Deep Learning, wat kan het betekenen voor je onderwijs en welke rol spelen de zes mondiale competenties (6C’s) daarin? Antwoorden op deze vragen vind je tijdens deze studiedag, waarin je je onderdompelt in het gedachtegoed van Deep Learning.

Traumasensitief lesgeven in het po & vo

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland 80% van de mensen een potentieel traumatische gebeurtenis meemaakt en slechts 25% van hen krijgt de juiste zorg. Welk effect hebben de stressvolle en traumatische gebeurtenissen (ACE’s) op de leerling, de klas én jouzelf? Ga tijdens de opleiding aan de slag met effectieve communicatietechnieken om jouw getraumatiseerde leerling en de ouders op passende wijze te betrekken en te ondersteunen.

Netwerk Rekencoördinator

Heb je als rekencoördinator (ReCo) behoefte om te sparren en kennis te delen met andere ReCo’s? Dat kan binnen het OMJS-netwerk Rekencoördinatoren. In vier bijeenkomsten krijg je de kans om vakgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Je laat je inspireren en inspireert anderen over de rekenontwikkelingen op school en relevante ontwikkelingen in het land. Denk hierbij aan: intervisie, hoe krijg je je team mee, mogelijke interventies bij een reken-ontwikkeltraject, werken met methodes en rekenen bij jonge kinderen.

OMJS congres: Kennis is cool!

Word tijdens het OMJS congres: Kennis is cool in één dag geïnspireerd door sprekers Micke Hermansson (van Grej of the day) en Dan LeFay. Word geprikkeld door diverse kennissessies rondom de kennis en vaardigheden van de leraar en/of onderwijsassistent ... én meer!