Specialist spel stimuleren en begeleiden

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld, is er ruimte voor interactie en het uitwisselen van ervaringen uit de eigen onderwijspraktijk. We gaan in op het belang van spel voor de ontwikkeling van kinderen, de verschillende spelfasen, hoe je het spel kunt observeren en van daaruit het spel kunt stimuleren en begeleiden. De cursus is praktisch opgezet en geeft je volop de gelegenheid om deze inhouden te verbinden aan jouw eigen onderwijspraktijk.

Verbindende Communicatie in GroepsGeluk: tweedaagse training

Deze vervolgtraining, ‘Verbonden Geluk,’ biedt niet alleen een verdieping in communicatie, maar integreert ook elementen van systemisch werken in de klas. Ontdek hoe deze samenwerking de verbinding binnen het team en in de klasomgeving versterkt. Deze training is op maat gemaakt voor jouw professionele groei en een nog harmonieuzere GroepsGeluk-ervaring!

GroepsGeluk OnderwijsOpsteller

In GroepsGeluk sessies word je geconfronteerd met de onder- en bovenstroom. Om meer zicht te leren krijgen op de onderstroom, gaan we in deze opleiding de verdieping in met jou als representant en als opsteller om je systemische wijsheid te laten groeien. In de GroepsGeluk sessies en in het coachen van je team of collega’s word je krachtiger en flexibeler.

Action Learning Foundations

De training zit boordevol praktische handvatten om de interactie in teams te versterken. Ontdek hoe Action Learning de sleutel kan zijn tot de groei en ontwikkeling van jezelf, jouw organisatie en teams.

Basismodule Pedagogie, antroposofie

Rudolf Steiner gaf de grondslag voor de antroposofische pedagogie vanuit een diepgaand inzicht in de fysieke en psychische ontwikkeling van het kind. Het antroposofisch mens- en wereldbeeld geeft ons een brede kijk op het leven  en helpt ons handvatten te vinden voor de pedagogische praktijk. Hierbij wordt zowel gekeken naar de zichtbare als de onzichtbare fenomenen die invloed hebben op de ontwikkeling van het kind.

Het versterken van de doorgaande lijn tussen voorschoolse educatie en het basisonderwijs

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat voorschoolse educatie aan peuters en het onderwijs aan kleuters en groep 3 sterk op elkaar afgestemd is? Leer er alles over en ondervind hoe jij als onderwijsprofessional maximaal kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen van 2 tot en met 7 jaar. Je maakt tijdens dit traject intensief gebruik van je eigen praktijk voor onderzoek en inspiratie.

Montessori voor VVE

Krijg de ruimte om jouw eigenheid te onderzoeken! Ontwikkel jezelf binnen de montessori VVE leerdoelen op eigen niveau en tempo. We bieden je daarvoor een inspirerende ‘voorbereide speelleeromgeving’. Je onderzoekt, leert vanuit theorie en praktijk, oefent vaardigheden en deelt ervaringen in je leerteam. Op weg naar begeleider montessori VVE!

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van baby’s, peuters en kinderen. Je biedt opvang en doet activiteiten met hen die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Bovendien zorg je voor een goede sfeer en straal je begrip, rust en plezier uit. Eventuele problemen probeer je op te lossen en je schrikt niet van onverwachte situaties. Merk je dat een kind het moeilijk heeft of achterloopt in de ontwikkeling? Dan bespreek je dat met je leidinggevende en met de ouders of verzorgers. Je kunt ook zelf een leidinggevende rol hebben. Dan neem jij beslissingen en stuur je collega’s aan.

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (Flex-opleiding)

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker bied je dagelijkse opvang aan baby's, peuters, kinderen en jongeren. Je kunt ook een leidinggevende rol hebben. Jij neemt dan beslissingen en je stuurt collega’s aan. De kinderopvang gebeurt volgens een dagindeling. Daarbij werk je volgens een bepaald plan. Samen met de kinderen of jongeren doe je activiteiten die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Daarbij let je goed op hoe ze daarmee omgaan. Merk je dat een kind of jongere een achterstand heeft in de ontwikkeling? Dan bespreek je dat met je leidinggevende en met de ouders of verzorgers van het kind.

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Heb jij iets met kinderen? Vind je ze grappig, origineel, spontaan en vertederend? En begrijp je ook dat kinderen begeleiding en structuur nodig hebben? Als pedagogisch medewerker kinderopvang bied je dagelijkse opvang aan baby's, peuters en kinderen van 0 tot 12 jaar.   

E-learning VE in de kinderopvang

In deze e-learning leer je de basis van het werken in de VE. Je ontdekt meer over peuters: wie zijn ze eigenlijk? Welke ontwikkeling maken ze door? En hoe leren ze het beste? Je leert vervolgens hoe je jouw aanbod hierop aansluit met activiteiten, spel(materiaal) en de inrichting van de ruimte. Daar profiteren alle peuters van!

Train-de-Trainer Werken Met Baby’s

Vanaf 15 juni 2021 is Edux de trotse eigenaar van de training Werken met Baby’s. De training is door het NJi ontwikkeld. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van baby’s en babyopvang en heeft de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) gezorgd voor aangescherpte eisen. Edux heeft in nauwe samenwerking met het NJi de cursus Werken met Baby’s aangepast. De vernieuwde versie is goedgekeurd door FCB, waardoor een soepele overgang mogelijk is.  Wil je de training Werken met baby’s gaan geven? Dat kan. Edux verzorgt vanaf nu de train-trainer scholingsbijeenkomsten voor trainers. 

Je lichaam als instrument

De emoties van sommige kinderen lopen gedurende de dag op en ineens is er dan die driftbui. Of herken je de kinderen die zich terugtrekken, na een dag vol prikkels op school. Wat je ook probeert, je komt maar niet tot écht contact. Wat doe je als praten niet meer helpt? Welke invloed heb jij als professional op het gedrag van kinderen en wat doe je met jouw invloed? Dan ben je bij dit event voor pedagogisch professionals op de juiste plek.