Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze opleiding weer van start gaat? Klik dan op de knop ‘stel een vraag’
Actuele trends en ontwikkelingen in de wereld vertalen zich naar de school en vragen om een strategische aanpak die houvast biedt in onvoorspelbare processen. In de opleiding ‘Ontwerpgericht innoveren met impact’ leren deelnemers in en vooral mét de eigen organisatie wendbaar en flexibel te werken aan complexe uitdagingen.
Bij ontwerpgericht innoveren gebruik je de collectieve creativiteit en drijfveren uit je organisatie en je netwerk, je omgeving buiten de school. Niet door mensen mee te nemen in jouw ideeën, maar door samen te ontwerpen aan nieuwe perspectieven. Ontwerpen doe je namelijk in de organisatie met de mensen om wie het gaat. Daarom leer je hoe je vanuit empathie en betrokkenheid mensen meeneemt via co-creatie. Je leert met je team de aandacht te verschuiven van oplossingen naar iteraties. Je raakt vertrouwt met feedback vragen en geven op prototypes die nog niet af zijn. Deze en vele andere perspectieven vragen zeker instrumenten en vaardigheden, maar beginnen bij een ontwerpgerichte mindset van de schoolleider.
Het programma bestaat uit inspirerende masterclasses, groepswerk en individuele opdrachten. Deelnemers maken kennis met innovatiestrategieën die gericht zijn op doorlopende ontwikkeling vanuit onderliggende methoden op het gebied van Design Thinking en Futures Thinking. Deelnemers werken vanuit concrete vragen in de eigen organisatie en brengen de in de opleiding aangereikte instrumenten direct in de praktijk.
Deze opleiding stelt je in staat om beweging te creëren in je organisatie en vanuit co-creatie nieuwe strategische perspectieven te ontwikkelen én deze tastbaar en toepasbaar te maken.
Praktische informatie
De bijeenkomsten zijn verdeeld over drie hele dagen en vinden plaats in Utrecht.
Van deelnemers wordt verwacht dat zij in tijd
tussen de bijeenkomsten de aangereikte instrumenten
toepassen in de eigen organisatie.
Twee maanden na de laatste bijeenkomst is
er een online check-in waar deelnemers hun
voortgezette ontwikkeling aan elkaar presenteren.
Totale tijdsbesteding is 56 uur