Projectmanagement in het onderwijs

Doelen realiseren en NPO-gelden verantwoorden

Schoolleiders en docenten hebben er de afgelopen jaren veel taken en projecten bij gekregen om de vertragingen in het onderwijs in te lopen. Er zijn NPO-gelden aangevraagd en toegewezen, er zijn doelen verwoord en er is extra formatie en tijd gecreëerd om alle wensen te verwezenlijken. Maar hoe zorg je dat alle plannen ook lukken? Dat je de beoogde doelen realiseert en de extra gelden kunt verantwoorden?

Professioneel en effectief werken

De veelheid aan taken en plannen in het onderwijs vraagt om professioneel en effectief werken, om sterk projectmanagement dus. Als de doelen en de aanpak helder worden in een goed doordacht plan, bereik je betere resultaten en krijg je meer voldoening van je werk. Elke docent en elke schoolleider die zich hard wil maken voor verbetering van het onderwijs, help je hierbij met een training projectmanagement.

In deze eendaagse training projectmanagement maken we aan de hand van een praktisch format een projectplan voor jouw taak. Dat plan helpt om de taak, omgezet in een project, zo effectief mogelijk uit te voeren. Daarnaast besteden we aandacht aan diverse voorwaardelijke zaken. Na afloop heeft elke deelnemer een concreet plan en een helder geformuleerd project.

Wat leer je?

  • Je kent het nut en de elementen van een effectief projectplan.
  • Je kunt je projectplan en projectmanagement plaatsen binnen het grotere geheel van de organisatie (missie/visie, opbrengsten, beleid, projectorganisatie).
  • Je krijgt tips en tools om je projectplan en de implementatie daarvan te verbeteren.

Voor wie?

Voortgezet onderwijs, vmbo, mbo en primair onderwijs. Leraren die projecten of (omvangrijke) taken te doen hebben. Maar ook schoolleiders die opdrachtgever zijn, kunnen via deze projectmatige aanpak effectiever worden.

Wanneer en waar?

Mogelijkheid 1

  • 16 maart 2022, 10.00 – 16.00 uur
  • CPS Amersfoort

Mogelijkheid 2

  • 4 september 2023, 13.00 – 16.00 uur
  • 2 oktober 2023, 13.00 – 16.00 uur
  • Online via MS Teams

Praktische informatie

Ter voorbereiding vragen we je enkele vragen over de taak of het project te beantwoorden; deze input is nodig om het uiteindelijke projectplan te vullen.

Startdata en locaties

  • Online 4 sep. 20232 bijeenkomsten€ 360groepskorting