Professionaliseringsaanbod

Critical Mass geeft diverse trainingen en workshops om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas en op school structureel bespreekbaar te maken. We werken vanuit ervaringsleer en zetten interactieve multimediale tools, creatieve werkvormen en trainingsacteurs in. Op basis van voorbeelden uit je eigen werkpraktijk gaan we aan de slag. In alle trainingen vergroot je als deelnemer je repertoire aan handelingsopties en reflecteer je op je eigen handelen en gedrag.

Wat kun je verwachten?

Al onze workshops en trainingen zijn interactief met ruimte voor uitwisselen van ervaringen en inzichten. We geloven in het zelf ervaren en doen als belangrijk component van leren. Bewustzijn creëren over houding, aannames en gedrag van jezelf en anderen om je heen staat hierin centraal. Een ervaring kan oefenen met een trainingsacteur zijn, een VR beleving of het spelen van een dilemmagame.

Wat levert het op?

We werken met ervaren trainingsacteurs en trainers en maken gebruik van verschillende theorieën over gespreksvoering. Je traint handelingsvaardigheden en krijgt nieuwe tools. Vanuit ervaringsleer stimuleren we empathie en het vergroten van bewustzijn. Zelf ervaren, samen bespreken en alles direct toepassen in de praktijk centraal staan centraal.

Op maat trainingen

Een op maat gemaakte workshops volgen binnen onze thema’s? Wij kunnen verschillende workshops aanpassen en ontwikkelen. Aan de slag met een specifiek onderwerp? Neem gerust contact met ons om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen

Invulling van studie- en projectdagen?

De workshops van Critical Mass lenen zich goed voor studie en projectdagen. We denken graag met je mee voor de invulling van bijeenkomsten en studie, en projectdagen.

Thema’s waar onze trainingen over gaan

Omgaan met Wij-zij denken en polarisatie, diversiteit, inclusie, verwachtingspatronen van docenten, creatief en kritisch denken, sociale veiligheid, veilig klassenklimaat, buitensluiting en nog veel meer! De volgende workshops bieden we aan:

  • Wij-zij denken en polarisatie in de klas
  • Omgaan met verschillen en verwachtingen
  • ‘Uit de hand’: een workshop over ingrijpen
  • Workshop ‘what-if’: een multimediale gespreksstarter
  • Moeilijke thema’s bespreekbaar maken
  • Met andere ogen

Startdata en locaties

  • 1 bijeenkomst