Leergang Kleppen dicht! iCoach

Experimenteer jij al veel met de inzet van ICT in jouw onderwijs? Een volgende stap in jouw ontwikkeling is mogelijk het ondersteunen van collega’s bij het effectief inzetten van digitale toepassingen voor (activerende) didactiek. Dat kan in de rol van iCoach of ambassadeur. Als iCoach vervul je verschillende rollen. In deze leergang werk je aan al die rollen. Je breidt jouw eigen didactische repertoire uit. Je werkt aan jouw vaardigheden als trainer/coach. En je ontwikkelt je als adviseur/veranderkundige.

Inhoud

Als iCoach vervul je meerdere rollen in jouw school. In de eerste plaats ben je een ervaren docent die vanuit een onderwijskundige onderbouwing digitale technologie weet te koppelen aan onderwijzen en leren. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, niet alleen wat betreft technologie maar ook wat betreft de kennis over leren. Daarnaast weet jij hoe je als trainer een goede workshop of training moet geven en kun je als coach jouw collega’s begeleiden , enthousiasmeren en inspireren om digitale technologie ook op een goede manier in hun onderwijs in te zetten. En je bent niet alleen voor jouw lesgevende collega’s, maar ook voor de leiding van jouw school een volwaardige gesprekspartner. Als adviseur adviseer je bij het maken van beleidsplannen en kun . je jouw  veranderkundige kwaliteiten inzetten om digitale technologie op een goede manier te integreren in de pedagogische en didactische aanpak van jouw school.

Doelstelling

In deze leergang verbinden we digitale technologie onder andere aan de volgende didactische thema’s: interactie, instructie, leerlingproducten, formatief handelen, digitaal leermateriaal, samenwerkend leren en recht doen aan verschillen. Daarnaast leer je omgaan met weerstand, feedback geven aan collega’s, aansluiten bij specifieke behoeften, een goede workshop/training verzorgen. En je maakt kennis met diverse modellen voor digitale didactiek, maar ook voor veranderkunde.

Na deze leergang:

  • is jouw eigen didactische repertoire ten aanzien van de inzet van digitale technologie uitgebreid;
  • kun jij jouw collega’s enthousiasmeren en ondersteunen digitale technologie didactisch verantwoord in te zetten;
  • weet jij hoe je de brug kunt zijn tussen docenten en leidinggevenden voor de integratie van digitale technologie in jouw school.

Portfolio

Tijdens de leergang bouw je aan een eigen portfolio. Wij maken daarvoor gebruik van Simulise. Dat portfolio is helemaal toegespitst op en aangepast aan Kleppen dicht iCoach en kun je na de leergang meenemen en blijven gebruiken.

Voor wie?

De leergang Kleppen dicht! iCoach is met name geschikt voor leraren die werkzaam zijn in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers zijn geoefende gebruikers met (enige) kennis van activerende werkvormen en online toepassingen en willen zich toeleggen op het begeleiden en coachen van leraren in de eigen schoolorganisatie. Bij de leergang Kleppen Open!, die parallel gegeven wordt, staat de eigen ontwikkeling op het gebied van activerende didactiek i.c.m. online toepassingen centraal. Dat is een goed alternatief voor minder ervaren gebruikers.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat en kunt deze leergang toevoegen aan het Lerarenportfolio.nl, als je daarvoor bent aangemeld.

Tijd

Naast de contacttijd van 32 uur kun je rekenen op een eigen tijdsinvestering van ongeveer 36 uur, waarmee de totale tijdsinvestering op 68 uur komt.

Kosten

De kosten voor de leergang bedragen € 1.450,- per deelnemer. Dat bedrag is vrijgesteld van BTW. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12.

Materiaal

We gebruiken bij deze leergang de boeken ‘Kleppen dicht!’ en ‘Kleppen open!’ Die zijn voor iedere deelnemer bij de prijs inbegrepen. Aanvullend materiaal wordt tijdens de leergang digitaal verstrekt. Daarnaast krijg je een eigen portfolio in Simulise, die je na de leergang behoudt.

Data

Alle bijeenkomsten van de leergang zijn op maandag van 15.30 – 20.00 uur, inclusief een maaltijd:

  • 13 januari
  • 3 februari
  • 9 maart
  • 23 maart
  • 6 april
  • 20 april
  • 18 mei

De afsluitende oogstdag, die door de deelnemers zelf georganiseerd wordt, is op 15 juni van 15.00 – 18.00 uur.

NB. We kunnen dit traject uiteraard ook bij u op school verzorgen.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht.

Startdata en locaties

  • Op school datum in overleg8 bijeenkomsten€ 1450