Krachtige en efficiënte flitsbezoeken uitvoeren in de klas

Flitsbezoeken uitvoeren met een beknopte kijkwijzer

Hoe hou je zicht op het didactisch pedagogisch handelen van jouw leerkrachten, zonder dat het je teveel tijd kost? Flitsbezoeken is daarvoor een mooi middel. Met een beknopte kijkwijzer concentreer jij je op vijf punten tijdens een bezoek aan de klas. Op basis van je observaties formuleer je een reflectieve vraag en voer je een korte reflectieve dialoog met de leerkracht over beslissingen die hij of zij neemt. In dit webinar leer je hoe je dit aanpakt en hoe je zelf krachtige en effectieve flitsbezoeken afneemt.

Flitsbezoeken dragen bij aan een open cultuur waarin het eenvoudiger is om met leerkrachten in gesprek te gaan over wat goed onderwijs is en hoe ze goed onderwijs geven. Hoe herken je bijvoorbeeld patronen in de groep en hoe breng je bewustwording of ontwikkeling van de leerkracht op gang. We gaan niet alleen in op de invulling van flitsbezoeken, maar gaan een stapje verder. Hoe stel je reflectieve vragen zodat de leerkracht op zijn eigen handelen gaat reflecteren met als doel de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Na het volgen van dit webinar:

  • heb je kennis over wat flitsbezoeken zijn en wat de bedoeling ervan is.
  • heb je inzicht in de onderdelen van een flitsbezoek.
  • kun je goede reflectieve vragen in een gesprek stellen.
  • kun je zelf aan de slag met korte, krachtige én effectieve flitsbezoeken.

Bedoeld voor

Intern begeleiders en directeuren die onderwijskundig leider zijn op een school. Ook bouwcoördinatoren en leerkrachten met een specifieke begeleidende taak zijn van harte welkom.

Data

27 september 2023, van 15:00 tot 17:00

6 december 2023, van 19:00 tot 21:00

Startdata en locaties

  • Online 27 sep. 20231 bijeenkomst€ 95
  • Online 6 dec. 20231 bijeenkomst€ 95
  • Op school datum in overleg1 bijeenkomst