Bijzondere leerlingen in je groep

Deze cursus vindt volledig online plaats. Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat? Klik dan op de knop ‘stel een vraag’. Deze training kan ook incompany bij jou op school aangeboden worden

Leerlingen met ASS , ADHD, of opstandig/asociaal gedrag in de klas

Als leerkracht krijg je steeds vaker te maken met leerlingen met (kenmerken van) een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), een aandachtstekortstoornis met of zonder hyperactiviteit (ADHD) of oppositioneel-opstandig/regeldoorbrekend (ODD/CD) gedrag. Het helpt je wanneer je kennis hebt van mogelijk probleemgedrag en dat je weet hoe je het beste op deze problemen kunt reageren.

Over de cursus

In deze training leer je meer over deze verschillende gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Je leert problemen te herkennen en de leerling beter begrijpen. Daarnaast krijg je concrete handvatten aangereikt om op een zo goed mogelijke wijze met deze leerlingen om te gaan.

Doel van de cursus

  • Kennis opdoen van de onderwerpen: ADHD, ASS en ODD/CD.
  • Herkennen van problemen waar leerlingen tegen aan lopen bij een specifieke stoornis.
  • Leren wat je kunt doen om deze kinderen te ondersteunen in de klas en hoe je met hen omgaat binnen je groep.

De cursus bestaat uit drie modules. Per module staat één van de volgende gedrags- en ontwikkelingsstoornissen centraal:

  1. ADHD
  2. ASS
  3. ODD/CD

Zo doe je in korte tijd veel kennis op over deze onderwerpen en krijg je direct handvatten aangereikt voor in de klas. Een doelgerichte en praktische cursus die helemaal online, vanaf iedere locatie te volgen is!

Het is ook mogelijk om één module te volgen.

Startdata en locaties

  • Online datum in overleg3 bijeenkomsten

Snel naar

inschrijven
Onderwijstypes
Onderwerpen