Van Dijck Didactiek


Over Kitty van Dijck

Onderwijs is mijn vak en mijn hobby.

Na de lerarenopleiding en een studie onderwijskunde heb ik 15 jaar les en later ook leiding gegeven op het Albedacollege in Rotterdam. In deze baan heb ik geleerd te werken met leerlingen van allerlei niveaus, in allerlei sectoren, in voltijd- en deeltijd onderwijs. Vervolgens heb ik 5 jaar ervaring opgedaan als onderwijskundige bij de SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling) waar ik bezig ben geweest met de ontwikkeling van competentiegerichte profielen. Omdat ik het directe contact met de scholen en vooral het leren in de klas ontzettend miste ben ik als trainer en coach gaan werken bij APS; een toonaangevend onderwijsadviesbureau in Utrecht. Daar heb ik de afgelopen 10 jaar met veel passie gewerkt. Ik heb veel didactische en pedagogische trainingen gegeven op VO scholen, MBO en HBO. Ik heb enorm veel lessen gezien en vooral veel samen met docenten gewerkt aan het versterken van het leren in de klas. Naast mijn werk als trainer ben ik ook als docent blijven werken. In mijn optiek ben je een nog betere trainer als je ook zelf voor de klas staat. Op dit moment geef ik het vak onderwijskunde op de technische lerarenopleiding (Fontys Eindhoven).

In maart 2016 ben ik mijn eigen bedrijf “van Dijck Didactiek” gestart. Vanuit dit bedrijf ondersteun ik docenten bij het ontwerpen en geven van nog betere lessen. Dit doe ik vanuit coaching in de klas en door het geven van diverse trainingen.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Van Dijck Didactiek
  • Bommelweg 22
  • 4014 PW Wadenoijen

Het aanbod van deze aanbieder

Een goede les online

In deze online workshop leer je in anderhalf uur hoe je met basistools een goede, interactieve les online kan geven. Niet door theorie, maar door het te doen! In MS Teams of via Zoom.

Actief leren

Het doel van dit korte, op maat gesneden traject, is het zwaartepunt van de leeractiviteiten te verschuiven van de docent naar de leerling.

Didactische week

Sinds een aantal jaren voer ik didactische weken uit op scholen. Ik ben dan een hele week op een school aanwezig en zorg er samen met docenten voor dat het leren in de klas versterkt wordt. Het voordeel van een didactische week is dat elke docent op maat begeleid wordt en dat je samen nadenkt over het leren van leerlingen. Door een gezamenlijke start- en slotbijeenkomst waarin docenten aan elkaar presenteren waar ze beter in zijn geworden is er ook sprake van teamleren.