ukIQ


De drie belangrijkste pijlers van ukIQ

Peergroup

Stel dat je als tweejarige kunt denken als een vierjarige. En denk je dan eens in dat je tussen tweejarigen zit. Gek moet dat zijn. Wat als alle kinderen in de groep op elkaar lijken (in wat ze kunnen), en jij niet? Wat denk je dat er gebeurt in het hoofd van onze snelle tweejarige? Juist, die denkt dat hij anders, gek of ziek is. Dat gebeurt menig kind met ontwikkelingsvoorsprong en is niet gezond en niet nodig. Door kinderen tijdig in contact te brengen met andere kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kun je ervoor zorgen dat ze in ieder geval niet het gevoel ontwikkelen dat ze alleen in de wereld zijn.

Mindset

Mindset, de modeterm… of toch niet? We hebben in de afgelopen jaren gezien dat veel kinderen met een voorsprong een zwakke mindset hebben. Daar besteden we dus binnen ukIQ de nodige aandacht aan. Door te signaleren en hen te helpen langzamerhand stappen te zetten buiten hun comfortzone.

Uitdaging

Uitdaging voor kinderen van nog geen 3 jaar? Wij denken dat het heel hard nodig is: door het aanbieden van uitdagingen houd je kinderen nieuwsgierig en een gezonde portie nieuwsgierigheid zorgt voor een goede ontwikkeling. Uitdaging zit hem vooral in het programma dat aangepast is aan het ontwikkelingsniveau van het kind.

Stel deze aanbieder een vraag

  • ukIQ
  • Karnemelksloot 20a
  • 2806 BG Gouda

Het aanbod van deze aanbieder

ukIQ specialist

Wij zijn dé deskundigen op het gebied van peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. We weten wat werkt en we delen onze kennis graag! Daarom leiden we landelijk ukIQ specialisten op.

  • 26 sep. 2023
  • € 1895

Bijdehante baby’s en pittige peuters

In dit boek wordt op heldere wijze uitgelegd hoe je kunt signaleren of een kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Daarnaast worden er veel voorbeelden gegeven hoe je deze kinderen kunt begeleiden in hun ontwikkeling zodat ook zij gebruik kunnen maken van hun mogelijkheden.

ukIQ voor kindcentra en peuterspeelzalen

ukIQ is de enige partner op het gebied van baby`s en peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. De uitdagingen en dilemma’s die deze kinderen laten zien hebben wij vertaald naar het leer- en ontwikkelprogramma waarin anders denken, doen en samenwerken centraal staan. In co-creatie komen we tot concrete oplossingen voor jouw organisatie