Uitgeverij Scriptum


Scriptum is opgericht in 1985. Het is een zelfstandige uitgeverij die non-fictieboeken op de markt brengt op het gebied van management, psychologie, mens & maatschappij, taal & communicatie en onderwijs.

Tot de auteurs van Scriptum behoren Karin Anema, Adjiedj Bakas, Jeroen Bertrams, Rob Brandsma, Michael Braungart, Willem van der Does, Han van der Horst, Jacqui van Kemenade, Sara Maitland, Anne-Marie Rakhorst, Joep Schrijvers, Tomáš Sedlácek, Greg Shapiro, Piet van Sterkenburg, Frieda Steurs, Jacob Vossestein, Karel Tomeï, Mathieu Weggeman, Mark van der Werf (Meester Mark), Jeffrey Wijnberg en vele anderen.

Ook geeft Scriptum de jaarlijkse Snoecks Almanak uit en is het via XpatMedia (Holland Handbook, Xpat.nl) marktleider voor expats in Nederland.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Uitgeverij Scriptum
  • Nieuwe Haven 151
  • 3117 AA Schiedam

Het aanbod van deze aanbieder

Hoezo lastige puber?!

In dit boek lees je hoe je het contact met je kind verbetert, grip (terug)krijgt op jullie relatie maar op een nieuwe manier en hoe je samen het huishouden kunt doen zonder ruzie. In hartverwarmende interviews geven enkele pubers een aangrijpende inkijk in hun wereld.

Onderwijs vraagt leiderschap

Met behulp van deze acht leiderschapsaspecten doen de auteurs een praktische handreiking aan leiders (leraren, leidinggevenden en bestuurders) in het onderwijs om (meer) werk te maken van goed leiderschap op school. In het belang van de mensen om wie het daar allemaal draait: de leerlingen!

Meester Mark vraagt door

In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan.