oo.nl

oo.nl

het verhaal achter oo.nl

In het onderwijs als onderwijsprofessional een cursus of een training vinden die bij je past is niet makkelijk. Dagenlang was Jolien, docent Duits en de partner van Erik Trimp, aan het zoeken.

“Ik ben al 3 dagen aan het zoeken voor een cursus van 1 dag!”

Waarom is dat voor leraren eigenlijk nog niet goed geregeld? Voor leerlingen zijn er namelijk al jaren goede studie- en beroepskeuze sites. Erik heeft een echt onderwijshart en vertoeft , als eigenaar van diverse onderwijsuitgeverijen, al zijn hele leven in het onderwijs. Hij stond aan de basis van het Loopbaan Informatie Systeem (Lobis) dat hij samen met decanen en studieadviseurs voor leerlingen en aanbieders van opleidingen ontwikkelde. Dat systeem voor studiekeuze werd door alle scholen in Nederland gebruikt en alle Universiteiten, Hogescholen en andere aanbieders van opleidingen waren partner.

Daardoor ontstond het idee dat iets dergelijks ook voor leraren te ontwikkelen moest zijn.
Na uitgebreid onderzoek, en -steeds meer- enthousiaste sessies, met (teams) van leraren begon een duidelijk beeld te ontstaan en werd de oplossing stapje voor stapje ontwikkeld.

Stel deze aanbieder een vraag

  • oo.nl
  • Postbus 85098
  • 3508 AB Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Scholingsplein NOT 2023

Leer*Lach*Ontwikkel Het Scholingsplein biedt een toegankelijk overzicht van alle scholingsmogelijkheden en vakliteratuur voor onderwijs- en kinderopvangprofessionals, zowel gericht op je professionele ontwikkeling als op je persoonlijke […]

Monitor persoonlijke & professionele ontwikkeling

Afgelopen zomer heeft oo.nl in samenwerking met DUO Onderwijsonderzoek en Advies onderzoek gedaan naar de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren. Wil je alle resultaten inzien? Download dan nu het gratis onderzoeksrapport.

Help, hoe maak ik een persoonlijk ontwikkelingsplan?

Een goed begin is het halve werk. Tijd voor een concreet plan: het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)! oo.nl helpt je aan de hand van vijf stappen te bepalen wat jouw kwaliteiten, verbeterpunten en doelen zijn.