Maven Publishing

Maven Publishing

Maven Publishing is een uitgeverij gespecialiseerd in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag. Maven Publishing geeft boeken, e-boeken en luisterboeken uit en organiseert evenementen.

Maven at Work vertaalt de belangrijkste wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag naar bruikbare kennis en kunde voor bedrijven en professionals. Samen met wetenschappers, experts, hr-professionals, trainers en acteurs geven we advies en organiseren we webinars, trainingen, workshops en keynotes.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Maven Publishing
  • Kromme Mijdrechtstraat 110-4
  • 1079 LD Amsterdam

Het aanbod van deze aanbieder

Mindgym, sportschool voor je geest

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent.

Dyslectie als kans

Ontdek de verborgen talenten van het dyslectische brein
 

Als iemand de diagnose dyslexie krijgt, zien we dat meestal alleen als een probleem. Maar wist je dat veel succesvolle architecten, advocaten, chirurgen en zelfs bekende auteurs dyslectisch zijn? Dat is geen toeval: uit onderzoek blijkt dat dyslexie je op sommige gebieden juist een grote voorsprong oplevert.
Dit baanbrekende boek is geschreven door twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. Ze laten zien hoe de hersenen van dyslectische mensen simpelweg anders zijn gestructureerd, waardoor ze niet alleen het geschreven woord anders waarnemen, maar bijvoorbeeld ook:
★ een veel beter ruimtelijk inzicht hebben,
★ verbanden kunnen leggen die anderen missen,
★ goede narratieve denkers zijn,
★ supercreatief zijn.
Dit boek laat zien hoe dyslecten beter kunnen worden in dyslectisch zijn. Op school, op het werk en thuis.

Brock Eide en Fernette Eide zijn internationaal erkende autoriteiten op het gebied van dyslexie en leerverschillen. Ze zijn de oprichters van de non-profit The Dyslexic Advantage, een van ’s werelds grootste organisaties en online community’s op het gebied van dyslexie.