Kwintessens


Meer leven in de les met Kwintessens!

Meer leven in de les. Dat beloven wij met onze methodes voor levensbeschouwing en sociaal-emotioneel leren voor het basisonderwijs: Trefwoord, Kind op Maandag, Hemel en Aarde en Kwink. Wij bieden praktisch en creatief lesmateriaal vol inspirerende verhalen, als oefenplaats voor het leven. Verhalen die kinderen aan het denken zetten, laten lachen en met elkaar verbinden. Een mooie basis voor een veilige groep, goed onderwijs en persoonlijke groei voor kinderen.

Wij geloven dat leren leven een vak apart is en een basisvoorwaarde voor goed onderwijs. Daarom geven we leerkrachten alle ruimte om de lessen naar eigen inzicht en vol verwondering tot leven te brengen. Met de kracht van verhalen als uitgangspunt.

Leren leven is onmisbaar om kinderen voor te bereiden op de samenleving van morgen én hen te motiveren die samenleving iets beter te maken. Dat vraagt om een goed evenwicht tussen de ontwikkeling van de eigen identiteit en openheid voor de identiteit van de ander. Het is onze missie om leerkrachten en daarmee kinderen te stimuleren hiermee aan de slag te gaan. Zo bereiken we ons doel om de meest inspirerende maker van levenslesmateriaal in Nederland te worden en te blijven.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Kwintessens
  • Berkenweg 11
  • 3818 LA Amersfoort

Het aanbod van deze aanbieder

De waarde van portfolios

Handleiding voor het gebruiken van portfolio’s op verschillende niveaus en manieren. De kant van de ontwikkeling van kinderen wordt belicht en er worden praktische voorbeelden gegeven […]

Het ontdekken van talenten

De nieuwe serie Kinderen en… hun manieren van leren is ontwikkeld om leraren te ondersteunen bij het aanbod van diverse manieren van leren. Diverse leerstijlen en […]