Gedragsproblemen in de klas


Leerkracht en gedragsspecialist Anton Horeweg weet hoe de onderwijspraktijk werkt. Met zijn bijna 40 jaar ervaring voor de klas geeft hij trainingen, cursussen, studiedagen en lezingen die direct toepasbaar zijn op de praktijk.

Visie

Kinderen met ‘probleem’ gedrag, willen eigenlijk maar één ding: ze willen het ‘goed’ doen, maar hun beperking of hun nog beperkte vaardigheden verhinderen dat dit meteen lukt. Van hen is het geen onwil, het is onvermógen.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Gedragsproblemen in de klas
  • Majoraandonk 18
  • 3206 CA Spijkenisse

Het aanbod van deze aanbieder

Schoolbrede aanpak van gedrag

Na een dagdeel aan de gang te zijn geweest met het samen bespreken van jullie huidige en gewenste situatie, is het goed om als team de tijd te nemen de opgedane ideeën te gaan bespreken en waar mogelijk en wenselijk, meteen af te spreken. Met sommige zaken kun je echt de andere dag al aan de slag. Ingrid van Essen begeleidt jullie in dit (facultatieve) tweede deel door het groepsproces van idee naar concrete aanpak.

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen training po

Traumasensitief onderwijs; Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen.  Met deze studiedag krijgen leraren kennis over de gevolgen van trauma en leren ze kijken met ‘een traumabril.’ Met deze kennis kunnen zij traumasensitief onderwijs gaan ontwikkelen. In deze training krijgen zij concrete handvatten om traumasensitief lesgeven te realiseren.