FORTIOR


Ons verhaal

Ieder mens verdient respect en is het waard om geaccepteerd te worden zoals hij is. Voor iedereen is het belangrijk om – op zijn eigen unieke niveau- te worden uitgedaagd. Alle mensen zijn sociale wezens. Voor geluk, welzijn en ontplooiing zijn zij afhankelijk van andere mensen. Goed contact en hechte relaties zijn voor mensen onmisbaar. Dit geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Echter, dit is voor hen niet altijd vanzelfsprekend.

FORTIOR gunt alle mensen met een verstandelijke beperking respect, geluk, mogelijkheden om zichzelf te ontplooien en om relaties aan te gaan met anderen. Dit is onze belangrijkste drijfveer om trainingen te organiseren voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

In de basis gaan al onze trainingen over afstemming. Dit is een belangrijke voorwaarde voor communicatie, relatie en ontwikkeling. Door een juiste afstemming op wat de persoon met een verstandelijke beperking aankan of nodig heeft, bevorder je welzijn en psychische gezondheid. Ook jij als professional ervaart zo meer voldoening en plezier in je werk.

De FORTIOR trainingen richten zich op drie kernthema’s: emotionele ontwikkeling, relatie tussen cliënt en professional en ondersteuning van teams en verwanten. De FORTIOR trainingen zijn praktijkgericht, goed verzorgd en georganiseerd met persoonlijke aandacht.

Praktijkgerichte trainingen die jou en je cliënt verder brengen

FORTIOR organiseert trainingen die zijn toegesneden op het werkveld van professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs of GGZ. De docenten van FORTIOR hebben veel ervaring in zorg of speciaal onderwijs waardoor ze de theorie prima kunnen vertalen naar de praktijk. Dit maakt dat de deelnemers de geleerde vaardigheden en kennis vaak de volgende dag al kunnen toepassen in hun werk. De trainingen vinden plaats in kleine groepen (6 tot 25 deelnemers) waardoor er veel ruimte is voor vragen, oefening en uitwisseling. Bijna alle trainingen van FORTIOR zijn geaccrediteerd.

Stel deze aanbieder een vraag

  • FORTIOR
  • Buurkerkhof 9
  • 3511 KC Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Methode ‘De Draad’ In het speciaal onderwijs

Als iemand het vermogen niet heeft ontwikkeld om de duidelijk omschreven regels van de relatie tussen ouder en kind te begrijpen, is het bijna onmogelijk om hem de relaties tussen leeftijdgenoten te leren. Dan moet je telkens weer opnieuw trachten een draad op te bouwen. In de studiedag zal je leren om het verhaal van de leerling te maken aan de hand van een reeks stappen.

Emotionele ontwikkeling bij mensen met autisme

Tijdens deze studiedag gaat Els Ronsse onder andere in op het model van Došen en op de vraag hoe dit model gebruikt kan worden in de hulpverlening aan mensen met autisme en een normale begaafdheid.