Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang


Het Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang werkt in het belang van het zich ontwikkelende kind aan de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Het ontwikkelt en onderhoudt hiervoor een brede kennisbasis, die gedeeld wordt met de sector. Met gezag en autoriteit adviseert het Expertisecentrum vervolgens gevraagd en ongevraagd professionals, beleidsmakers en de politiek. Het Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang is een initiatief van het bestuur Bureau Kwaliteit Kinderopvang.

De pijlers van het Expertisecentrum

  • Kennisbasis: verzamelen, vastleggen en toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over kinderopvang.
  • Ontwikkelteams: wetenschappelijke kennis vertalen naar toepassing in de praktijk.
  • Activiteiten: het Expertisecentrum organiseert per onderwerp een webinar, pedagogisch practicum, wiki en kenniskringen als middel om de ontwikkelde kennisbasis over te dragen aan de pedagogisch professionals.
  • PiB: het zelfevaluatie-instrument Pedagogische kwaliteit in Beeld biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de pedagogische kwaliteit per groep.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang
  • Tolsteegsingel 11
  • 3582 AD Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Coachkamer

Als pedagogisch coach ben je voortdurend met de pedagogisch professionals in gesprek over het belang van reflecteren, maar maak je zelf eigenlijk weleens pas op de plaats? Neem je weleens de tijd om terug te kijken, de situatie te beschouwen en vooruit te blikken?

Risicovol spel

Tijdens dit webinar zoemt de onderzoeker van het ontwikkelteam, Martin van Rooijen, in op wat en hoe je het team kunt meenemen in de (door)ontwikkeling van risicovol spel.

Pedagogisch practicum: risicovol spel

De onderzoeker van het ontwikkelteam, Martin van Rooijen, licht wetenschappelijke inzichten toe geïllustreerd met veel concrete voorbeelden. Ervaren pedagogisch coach Tilly Kuiper van Kion vertelt praktijkervaringen vanuit het perspectief van het team en de ouders. In de middag maak je kennis en oefen je met de Kijklijst-risicovol spel.