Bikkels


Onze Bikkeldroom

Onze droom is een wereld van sociale en weerbare mensen.
De Bikkelmethodiek is ons middel om de wereld een beetje socialer, sterker en vrolijker te maken.
Met Bikkels in de klas, in een training, thius of spelenderwijs tijdens een clubje of op kamp: iedereen kan leren om sterker en steviger in het leven te staan!

Bikkels.nl is een initiatief van Spectrum Brabant. Spectrum Brabant vervult een landelijke voortrekkersrol in het substantieel vergroten van de veerkracht & zelfstandigheid van kinderen en volwassenen. Naast een therapeutisch én preventief aanbod, worden eigentijdse methodieken en trainingen voor professionals uit zorg en onderwijs ontwikkeld. De Bikkelmethodiek is hiervan onder andere het resultaat.

Meer weten over onze methodieken en de verantwoording? Neem dan contact met ons op.

Spectrum Brabant en Bikkels zijn social enterprise. Gemaakte winst wordt grotendeels geïnvesteerd in maatschappelijke doelen zoals het laagdrempelig toegankelijk maken van ons aanbod. Wij werken daarnaast hard aan het verkrijgen van subsidies en fondsen zodat iedereen gratis of tegen kleine vergoeding kan profiteren van ons aanbod. Bikkels is er voor iedereen!

Wat doen we?

Bikkels is er voor iedereen die sterk en stevig in zijn schoenen wil (leren) staan!

Reis mee naar Bikkellandia, een wereld vol avontuur, waar je samen met onze Bikkeltypetjes nieuwe life-skills leert.
Naschoolse weerbaarheidstrainingen, Bikkellessen of een thuistraining, maar ook kindercoaching als er net wat meer indiviuele ondersteuning gewenst is.

Inmiddels zijn er in het hele Nederland en België Bikkelscholen en Bikkeltrainers die samen met ons aan de slag gaan op het gebied van veerkracht, weerbaarheid en zelfredzaamheid.
Bikkel je ook met ons mee?!

Stel deze aanbieder een vraag

  • Bikkels
  • Mercuriuslaan 83a
  • 5632 EH Eindhoven

Het aanbod van deze aanbieder

Implementatietraining planagenda voor middelbare scholen

Deze training is voor docenten van de onderbouw van het van het voortgezet onderwijs die de executieve functies van hun leerlingen willen versterken. Focus ligt op plannen en organiseren van het huiswerk door de leerling en het coachen door de mentor en docent

  • € 595

Implementatietraining voor Bikkelscholen

De workshop is bedoeld voor teams die schoolbreed met het preventieve Bikkelprogramma gaan werken met kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Zo maak je kennis met de uitgangspunten van de sociale leertheorie en de cognitieve gedragstherapie om later preventief en oplossingsgericht met jou klas aan de sociaal emotionele weerbaarheid te gaan werken.

  • € 493

Praktische bijscholing omgaan met adhd in de praktijk

Deze bijscholing is voor leerkrachten en schoolteams die hun leerlingen met ADHD optimaal willen begeleiden. Geen langdradige theorie en abstracte verhalen, maar concrete casuïstiek en praktische tips en trics die jou gaan helpen in de dagelijkse praktijk!

  • € 289